Her kommer verdens raskeste tog!

BILDER: Det skal gjøre 360 km/t på skinner. Det betyr Trondheim-Oslo på knappe halvannen time ...

Publisert
Sist oppdatert

... det er bare så synd at det er i Japan, og ikke i kongeriket Norge at det superraske toget kommer. Med en distanse på 496 kilometer, tilsvarende strekningen Trondheim-Oslo (ifølge ruteplanleggeren på Gule Sider), ville du kunne reise fra A til B på cirka 1 time og 23 minutter. Det hadde vel ikek vært å forakte her hjemme, heller - men da spørs det hvordan det hadde gått med lufttrafikken ...

Det superraske toget på bildene, er neste generasjons "Bullet train", som er høyhastighetstogene som kjøres i Japan. Modellen kalles Fastech 360S, og tar altså sikte på 360 kilometer i timen. Det skal kunne nå en teoretisk hastighet på 450 kilometer i timen, men marsjfart i kommersiell trafikk er satt noe lavere. Toget er utstyrt med "vinger" for luftmotstand, som kan brukes som bremser i tilfelle av jordskjelv eller annen nødsituasjon. Modellen er under testing i Japan, og selskapet tar sikte på å sette den nye modellen i trafikk i løpet av 2011.

>> BILDER: Verdens raskeste tog

Noen av de raskeste togene i kommersiell trafikk i dag er Sanyo Shinkansen som drives av West Japan Railway, TGV-togene i Frankrike og Eurostar som forbinder London, Brussels and Paris. Alle disse kan kjøre i opptil 300 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer