Her koster én kilo kaffe 11.500 kroner

Eksklusive bønner på nyåpnet kaffebar.

Kaffe er viktig hverdagstilbehør for de fleste av oss, men hvor viktig? Det kommer nok an på prisen ...Illustrasjonsfoto: Colourbox
Kaffe er viktig hverdagstilbehør for de fleste av oss, men hvor viktig? Det kommer nok an på prisen ...Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På den nyåpnede kaffebaren Casan Coffee & Tea i København kan kaffeelskere finne de beste og mest eksklusive kaffebønnene i verden.

Til sammen har kaffebaren cirka 60 ulike kaffe og temerker til salgs, blant annet et kaffemerke som har den svimlende prisen på hele 11.500 kroner per kilo.

– Vi har både vanlig, god kaffe, og så har vi noen kaffebønner som kun vokser noen få steder i verden. Noen av bønnene blir det kun produsert 10 kilo av i året. Derfor blir prisen presset så høyt opp, sier innehaver Tine Hansen til det danske nettstedet ibyen.dk.

DinSide Reise har tidligere skrevet om verdens dyreste kaffe som høstes på Sumatra, Java og Sulawesi. Arbeiderne på kaffeplantasjen samler avføringen etter en spesielt kvalitetsbevisst desmerkatt, luwaken (lat. paradoxurus), som kun spiser de aller mest smakfulle kaffebærene.

Bærene passerer dyrets fordøyelsessystem, og bønnene kommer ufordøyd ut igjen. Det er magesyrene og enzymene hos luwaken som bidrar til den unike smaken som gjør Kopi (kaffe) Luwak til en av verdens mest ettertraktede kaffetyper.

Casan Coffee & TeaAdresse: Istedgade 3, 1650 KøbenhavnPå nett: casancoffeeandtea.com

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer