Her krasjer nordmenn mest ...

Det smeller over hele Europa når Ola og Kari er på bilferie. Se oversikten.

Publisert
Sist oppdatert

Fremmedspråklige veiskilt, fri fart og digre rundkjøringer på kontintentet er kanskje ikke det størst problemet for norske bilturister på utenlandsferie. De fleste ulykkene i utlandet skjer nemlig på svenske veier.

>>Regn ut hva bilen din er verdt

Er det harryshoppingen som feller norske sjåfører? Skadetallet henger naturlig sammen med at det er i disse landene norske sjåfører kjører oftest med egen bil.

Her krasjer vi mest

- Trolig krasjer nordmenn for 100 millioner kroner hvert år - i utlandet. Det sier skadesjef Einar Brenna i TrygVesta i en pressemelding.

I disse landene skjer de fleste bilskadene med norske sjåfører og biler:1: Sverige (52 prosent)2: Danmark (18 prosent)3: Finland (11 prosent)4: Tyskland (4 prosent)5: Spania, Polen og Storbritannia (2 prosent hver)7: Frankrike, Italia, Østerrike, Kroatia, Nederland og Tyrkia (1 prosent hver)

Tallene kommer fra TrygVesta.

>> Men hvor er trafikken farligst?

Forsikringsselskapet råder deg blant annet til følgende om du skulle oppleve bilulykke på utenlandsreise:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer