Her lager en OL-kokk maten din

Se hvem kokkemestrene er og hvor de jobber.

Norges kokketeam tok nylig kokkegull i VM. Foto: Tom Haga/Newswire
Norges kokketeam tok nylig kokkegull i VM. Foto: Tom Haga/Newswire Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske kokkelandslaget gikk til topps i kokke-OL som ble holdt i Tyskland 20.-22. oktober. Til sammen deltok 32 land, og det er første gang Norge tar sammenlagtseieren, ifølge en pressemelding fra Newswire.

Det norkse laget består av 11 kokker som også er regjerende verdensmestere fra VM i Luxemburg i 2006. Sist OL var det nemlig svenskene som stakk av med seieren.

– Vi har jobbet systematisk med forberedelser i fire år nå. I det siste har vi hatt mange helgesamlinger med lange dager og netter, sier manager Sven Erik Renaa til Newswire.

Han forteller at det norske laget er bevisst på å bruke mest mulig norske råvarer, og bruker det ypperste som finnes i det norske matfatet. Laget fikk blant annet gull for varmmat, og menyen bestod av norsk fjordørret og norsk lam.

Smak selv

Landslagets kokkemedlemmer kommer fra hele landet – fra Kristiansand i sør til Andørja i Troms i nord, selv om de fleste jobber i Stavanger eller Oslo.

Men hvor kan du få en smakebit av hva OL-mestrene har å tilby? Tre av medlemmene – team manager Svein Erik Renaa, teamkaptein Gunnar Hvarnes og kokk Andreas Myhrvold – jobber ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, en stiftelse som arbeider med undervisning, formidling og måltidsutvikling. To andre medlemmer – konditor Espen Vesterdal Larsen og kokk Kari Innerå – jobber på Kulinarisk Akademi (tidligere Gastronomisk Institutt i Oslo).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer