Her lager en OL-kokk maten din

Se hvem kokkemestrene er og hvor de jobber.

Norges kokketeam tok nylig kokkegull i VM. Foto: Tom Haga/Newswire
Norges kokketeam tok nylig kokkegull i VM. Foto: Tom Haga/Newswire Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske kokkelandslaget gikk til topps i kokke-OL som ble holdt i Tyskland 20.-22. oktober. Til sammen deltok 32 land, og det er første gang Norge tar sammenlagtseieren, ifølge en pressemelding fra Newswire.

Det norkse laget består av 11 kokker som også er regjerende verdensmestere fra VM i Luxemburg i 2006. Sist OL var det nemlig svenskene som stakk av med seieren.

– Vi har jobbet systematisk med forberedelser i fire år nå. I det siste har vi hatt mange helgesamlinger med lange dager og netter, sier manager Sven Erik Renaa til Newswire.

Han forteller at det norske laget er bevisst på å bruke mest mulig norske råvarer, og bruker det ypperste som finnes i det norske matfatet. Laget fikk blant annet gull for varmmat, og menyen bestod av norsk fjordørret og norsk lam.

Smak selv

Landslagets kokkemedlemmer kommer fra hele landet – fra Kristiansand i sør til Andørja i Troms i nord, selv om de fleste jobber i Stavanger eller Oslo.

Men hvor kan du få en smakebit av hva OL-mestrene har å tilby? Tre av medlemmene – team manager Svein Erik Renaa, teamkaptein Gunnar Hvarnes og kokk Andreas Myhrvold – jobber ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, en stiftelse som arbeider med undervisning, formidling og måltidsutvikling. To andre medlemmer – konditor Espen Vesterdal Larsen og kokk Kari Innerå – jobber på Kulinarisk Akademi (tidligere Gastronomisk Institutt i Oslo).

De øvrige medlemmene av vinnerlaget finner du på følgende restauranter og konditorier:

Kjartan Skjelde, kokk: Tango Bar & Kjøkken, Stavanger
Restaurant og bar som serverer en ny meny hver dag. Her kan gjester som vil unne seg litt ekstra også innta en champagnelunsj hver lørdag.

Sverre Sætre, konditor og eier av Sverres Konditori AS, Oslo
Her lages og selges alt fra konfekt, iskrem og dessertkaker til hermetikk og syltetøy. Sverre Sætre tilbyr en også en rekke konditor- og sjokoladekurs for gourmeter.

Gjermund Kværna Bjelland, commis hos Sverres Konditori AS, Oslo

Ronny Kolvik, kokk på Palace Grill, Oslo
Intim gourmetrestaurant som ikke tar bordbestilling, men fylles opp fort. Menyen skiftes hver dag, og det er tilgangen på råvarer som avgjør hva som skal serveres.

Even Ramsvik, kokk på Restaurant Oscarsgate, Oslo
Denne innovative restauranten har kun 22 sitteplasser, og baserer seg på en ”nytenkende matfilosofi”. Restauranten er en Michelin-stjerne.

Elise Bratteng Rønning, commis på Britannia Hotell, Trondheim
Trondheims kjente femstjernes Britannia Hotell og huser Palmehaven, en av Trondheims mest kjente restauranter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer