Her ligger Europas fem beste strender

Du får garantert en fin dag på stranden hvis du drar til en av disse.

Publisert
Sist oppdatert

OK, det er egentlig umulig å kåre hva som er beste strand i Europa. Det er til og med vrient å kåre Norges beste strand. For det hele kommer jo an på hva slags strand man liker - en øde en, eller en med fart og moro. En med rullestein, eller en med finkornet sand.

Men, uansett, nettsiden Onbeach.com har kåret Eurpas fem beste strender ved hjelp av sine ivrige medlemmer, som legger inn strandanmeldelser for rundt 3.400 strender både i Europa (2.946) og Karibia (460) (men ingen i Skandinavia, og merkelig nok ingen i Hellas heller ...).

Siden i hvert fall tre av de topp fem strendene ligger på destinasjoner som er populære reisemål også for oss nordmenn, skal du ikke se bort fra at du kanskje har vært på en av dem. Hvis ikke, er det jo bare å begynne å planlegge neste strandferie.

Her er Europas fem beste strender, ifølge Onbeach.com:

Foto: Illes Baleares
Foto: Illes Baleares Vis mer


PLATJA S'AMARADOR, Mallorca
Denne naturlige sandstranden ligger i en liten bukt, omkranset av klipper, og vannet er krystallklart pga. den hvite sanden. Det er langgrunt, noe som er perfekt for barnefamilier. Stranden er ikke spesielt lang, men ganske bred og flat. Det finnes flere kafeer som selger mat og drikke. Du kommer hit til fots, og kan parkere like i nærheten. Stranden ligger sørøst på øya. (Også kåret til Spanias beste av Onbeach.com.)

Mallorca har flust med fine strender. Se en detaljert oversikt på Mallorcas offisielle turistnettside.

Foto: Illes Baleares
Foto: Illes Baleares Vis mer


CALA SALADA, Ibiza
Dette er gså en naturlig sandstrand, omkranset av klipper og vakre gamle hus. Sanden er fin og hvit, og vannet er klart og lyseblått. Flere kafeer serverer mat og drikke, og det er godt med parkering like ved stranda. Stranden ligger på vestsiden av øya. (Også kåret til Spanias nest beste av Onbeach.com.)

Også Ibiza har flere fine strender å by på. Se oversikten på Ibizas offisielle turistnettside.

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps Vis mer


BAIE DE RONDINARA, Korsika
Som navnet sier, ligger denne stranden i en rund bukt, som faktisk ser ut som en som en perfekt halvsirkel ovenfra. Stranden er lang og har fin, lys sand. Det er ingen spisesteder på selve stranden, men like ved får du både vått og tørt. Stranden er ganske smal, og du må regne med å dele den med andre badegjester - og også okser og kveg, som gjerne rusler over sanden, eller tar seg en hvil på sanddynene. Du kommer til stranda ved å følge en litt bratt sti fra parkeringen. Stranden ligger i det sørøstlige hjørnet av øya. (Også kåret til Frankrikes beste av Onbeach.com.)

Foto: Algarve Tourism
Foto: Algarve Tourism Vis mer


PRAIA DE SÃO RAFAEL, Albuferia, Algarve
Algarve er full av flotte strender, og São Rafael er en av de beste. Finkornet, hvit sand, krystallklart atlanterhavsvann, og noen dekorative steinformasjoner som stikker opp av sanden gjør denne stranden til en magnet. Her er ikke så mange steder å få kjøpt mat og drikke, så ta gjerne med noe selv. Stranden ligger litt vest for Albuferia. (Også kåret til Portugals beste av Onbeach.com.)

Foto: Amber
Foto: Amber Vis mer


PORTO NUOVA, Parco Nazionale del Gargano, Italias akillessene
Denne stranden er ikke så lang, men veldig bred, så her er det plass til mange. Sanden er finkornet og gyllen, og det er ganske langgrunt. Det er lite fasiliteter på stranda, så ta med deg mat og drikke. Parkeringsmuligherer rett ved. Stranden omkranses av klipper og gamle hus. Stranden ligger ved Lupetto, på halvøya som utgjør nasjonalparken Gargano, på sørøstkysten av Italia.

Les også: Italias ti beste badeferier

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer