Storbyreise om høsten

Her lønner det seg å legge høstens storbytur

Slik planlegger du shoppingen for å få mest for pengene.

BESTE PRIS?: Du bør gjøre gode undersøkelser av prisnivået i storbyen du skal til før og under reiser. Ikke minst bør du passe på at du ikke tar med deg mer hjem til Norge enn tollen tillater, for da blir fort røverkjøpene en real lommetyv for deg. Foto: Kamil Macniak/Shutterstock/NTB scanpix.
BESTE PRIS?: Du bør gjøre gode undersøkelser av prisnivået i storbyen du skal til før og under reiser. Ikke minst bør du passe på at du ikke tar med deg mer hjem til Norge enn tollen tillater, for da blir fort røverkjøpene en real lommetyv for deg. Foto: Kamil Macniak/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

I sommer har Dinside gitt deg nyttige valuta-tips og råd om hva du bør kjøpe på utenlandsreisen. Nå følger vi opp vårens storbyguide med en til deg som skal på weekend-tur i høst.

Ifølge Terje Berge i Finn.no Reise er følgende ti storbyer de mest populære blant nordmenn denne høsten: London, New York, Barcelona, Gdansk, Amsterdam, Paris, Roma, København, Nice og Lisboa.

- Oftest varer storbyturene i tre til fire dager, og mange booker reisene tett opp til avreisedatoen, sier Berge.

Ikke la deg lure av billige flybilletter

Men, det er på ingen måte sikkert at det er de mest populære landene som er det mest lønnsomme feriealternativet. Faktisk tvert imot.

Tar vi en titt på Forex sin storbyindeks fra i vår, er det St. Petersburg, Sarajevo og Beograd som er de billigste storbyene for nordmenn i Europa. Gdansk er det nærmeste alternativet fra Finns toppliste.

London er en smule billigere enn Oslo, mens New York har et høyere kostnadsnivå enn her til lands.

- Når folk skal på utenlandsferie, er det lett å se seg blind på billige flybilletter. Det er langt viktigere å se på kostnadsnivået i det landet du skal reise til, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer