Billig storbyferie i Europa

Her lønner det seg å reise på storbyferie i vår

Det er østeuropeiske byer som gir deg mest for pengene i vår, men de sørlige hovedstedene kan også gi en rimelig reise sammen med sol og varme.

STORBYFERIE: Roma er blant de mest populære og billigste storbyene i Europa i vår, men pass deg for fotobokser langs bilveien og billige designerprodukter i butikkene. Foto: Matej Kastelic/Shutterstock/NTB Scanpix.
STORBYFERIE: Roma er blant de mest populære og billigste storbyene i Europa i vår, men pass deg for fotobokser langs bilveien og billige designerprodukter i butikkene. Foto: Matej Kastelic/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er, i likhet med høsten, høysesong for storbyferier. Utnytter du de ekstra fridagene i mai; 1. mai, Kristi himmelfartsdag, 17. mai og pinsen, åpner det seg muligheter for noen gode langhelger – og kanskje en storbyferie?

Men, hvilke europeiske storbyer er mest gunstige akkurat nå, for å få mest for pengene?

Ifølge Forex banks storbyindeks, er det byene i Øst-Europa som er billigst, blant annet St. Petersburg, Sarajevo, Beograd, Krakow og Gdansk.

De dyreste byene er Reykjavík og Genève.

– De billigste hovedstedene i Europa er Praha, etterfulgt av Aten, Lisboa, Roma og Berlin. Her ligger prisnivået på omtrent halvparten av det vi har hjemme i Norge, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.

Halvparten av nordmenn sier at prisnivået i landet er en viktig faktor når de skal velge reisemål, ifølge undersøkelser banken har gjennomført. Det er de yngste som er mest opptatt av billige ferieland.

Dinside gir deg tipsene til hva du bør gjøre for å spare penger, samt hva du bør passe deg for som sau i storbyen:

1: Kredittkortet kan være reiseforsikring nok

Først og fremst må alle som skal på ferie ha gyldig reiseforsikring, selv om du bare blir borte noen få dager. Det er videre lurt å vite hvor du er forsikret og hva forsikringen faktisk dekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer