Syden-reglene:

Her må du bruke munnbind på stranda

Disse restriksjonene gjelder nå.

MUNNBIND PÅ STRANDA: I Las Palmas på Gran Canaria må alle over seks år bruke munnbind når de går rundt på stranda, fram til reglene endres. Foto: NTB/REUTERS/Borja Suarez/
MUNNBIND PÅ STRANDA: I Las Palmas på Gran Canaria må alle over seks år bruke munnbind når de går rundt på stranda, fram til reglene endres. Foto: NTB/REUTERS/Borja Suarez/ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapassene er på vei, stadig flere blir vaksinert og det er kanskje fristende å bestille seg en etterlengtet ferie til favorittstedet i Europa. Foreløpig varer UDs reiseråd til 1. juli, og dette kan få konsekvenser dersom du likevel velger å reise.

Her er eksempler på noen av restriksjonene som gjelder akkurat nå i noen av de store europeiske ferielandene vi liker å reise til. Det er ulike regler som gjelder for innreise. Vi har bare sjekket hva du må passe på når du først er i landet.

Noen land har påbud om munnbind for alle over seks år. Andre steder må du bruke munnbind på stranda, mens de enkelte steder overvåker deg med drone.

Ingen dansing i Spania

Alle over seks år må bruke munnbind når de oppholder seg i alle offentlige områder og på offentlig transport. Det er fortsatt mange regionale restriksjoner i Spania. Vi har tatt for oss Andalucia som et eksempel. Her stenger restaurantene ved midnatt, mens nattklubber og barer får være åpent til klokka 0200. Det er ikke lov å danse. Dere kan være maksimalt seks personer rundt et bord inne og ti personer utendørs. Du skal holde 1,5 meters avstand til andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer