Her må du ha denne

Dette bør du huske dersom du skal reise i sommer.

HUSK DENNE: Skal du reise til et sted som har en annen type stikkontakt enn Norge, bør du huske adapter. Foto: Shutterstock / NTB
HUSK DENNE: Skal du reise til et sted som har en annen type stikkontakt enn Norge, bør du huske adapter. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye å huske på når man skal ut og reise, særlig om man skal reise til utlandet. Flere steder bruker samme stikkontakt som i Norge og det er derfor fort gjort å glemme adapter. Når man endelig ankommer reisedestinasjonen så kan det være kjipt å finne ut at ingenting passer i stikkontakten.

- Det er absolutt høysesong for reiseartikler nå, og det selges mye av både reiseadaptere, bagasjevekter og sporingsbrikker om dagen, sier PR og kommunikasjonssjef Monica Fasting i Power.

I slutten av juni skrev DinSide at salget av sporingsbrikker hadde skutt i været. Både Power og NetOnNet har merket stor interesse for sporingsbrikker som AirTag.

Disse går det mest av

Reiseadaptere er noe de fleste trenger dersom man reiser til steder hvor det er andre stikkontakter enn det vi har her i Norge. Med mindre man faktisk vil være helt frakoblet.

- Det er de litt dyrere modellene med mange tilkoblingsmuligheter det går mest av, sier Fasting til DinSide.

Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer

Toppmodellene fungerer i over 200 land og fungerer til de fleste enheter og støpsler, både jordet og ujordet.

Hun forklarer at fordelen med disse modellene er også at de er kraftige nok at man kan koble til høytytende produkter som bærbar pc eller hårføner til strømnettet, samt lade via USB-porten.

Clas Ohlson forteller til DinSide at de også ser en viss økning i salget. Adapter til Storbritannia og USA selger de mest av.

- Vi vet at slike type produkter er viktige for alle som reiser. Alle behøver jo å kunne lade mobiltelefoner og annet elektrisk utstyr. De siste åra har vi også hatt en stor økning i salget av powerbanks, sier pressekontakt Anders Wahl i Clas Ohlson.

Husk dette

Det kan lønne seg å sjekke at adapteren passer til det som skal lades. Som regel vil det holde med en multiadapter.

På TUIs sider påpeker de at det kan være forskjell på strømmen som kommer ut av de ulike koblingene i de enkelte landene. Derfor bør man ha utstyr som samsvarer med mengden volt stikkontakten faktisk krever.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer