Røykeforbud

Her må du stumpe røyken på ferien

Sverige har nå de strengeste røykelovene i Skandinavia, men det er andre land som er enda mindre egnet for røykere.

RØYKEFORBUD: For mange kan det være fristende å ta seg en blås på stranden, men det er ikke tillatt hvor som helst. Foto: Shutterstock
RØYKEFORBUD: For mange kan det være fristende å ta seg en blås på stranden, men det er ikke tillatt hvor som helst. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge tall fra SSB var andelen daglige røykere blant voksne i Norge på rekordlave 12 prosent i 2018, mens det er rundt 9 prosent av oss som røyker av og til. Hvis du faller innenfor en av disse gruppene og har tenkt deg på utenlandsferie i sommer, er det kanskje greit å vite hvor du bør unngå å tenne røyken.

For eksempel i Sverige. Denne uken innførte Sverige de strengeste røykelovene i Norden, og hvis du ønsker å ta deg en blås på en tur hos söta bror, er du nødt til å holde sigaretten rett i munn. Ellers risikerer du både bortvisning og bøter.

Våre danske naboer i sør har fremdeles en mer liberal holdning til røyk enn sine skandinaviske naboer, men det er ikke lov å røyke på sykehus, restauranter, puber/nattklubber, kollektivtransport og private og offentlige arbeidsplasser. Vær obs på at loven sier at du kan røyke på små restauranter og vertshus med et serveringsareal på under 40 kvadratmeter.

Hit bør du ikke reise

De strengeste røykelovene finner du blant annet i Bhutan og Turkmenistan – i begge landene er tobakk forbudt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer