Reise til Ungarn?

Her må nordmenn rett i karantene

Fredag åpnet norske UD for reiser til Ungarn - men nordmenn må rett i karantene om de velger å reise.

KARANTENEPLIKT: UD åpner for reiser til Ungarn, her presentert av hovedstaden Budapest. Men du slipper ikke inn i landet uten å gå rett i karantene i 14 dager. Foto: NTB Scanpix
KARANTENEPLIKT: UD åpner for reiser til Ungarn, her presentert av hovedstaden Budapest. Men du slipper ikke inn i landet uten å gå rett i karantene i 14 dager. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kunne norske myndigheter oppdatere hvilke land som unntas fra det generelle reiserådet om å dra utenlands. Mens Spania ble satt i rødt - som innebærer at man må i ti-dagers karantene etter hjemkomst fra det populære ferielandet, ble det åpnet for reiser til Ungarn.

Dit er det likevel ingen god idé å dra.

For selv om Norge har satt Ungarn i grønt, er vi satt i gult av Ungarn. Dette betyr 14-dagers karantene ved innreise i Ungarn.

Nordmenn må i karantene

Ungarn lanserte 12. juli et eget system basert på fargekoder som avgjør hvilke innreisekrav du skal møte når du kommer til landet, med gyldighet fra 15. juli.

De klassifiserer land som røde, gule eller grønne, der grønne land regnes som trygge. Røde land har derimot høy smitterisiko, mens gule land har en mindre alvorlig infeksjonsrate.

Norge er altså definert som gult land, og det innebærer ifølge utenriksdepartementet at man må ta en obligatorisk helsesjekk på grensen til Ungarn. Ved tegn på covid-19 vil man bli bortvist. Dersom det ikke er tegn til infeksjon, må man likevel i obligatorisk karantene i 14 dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer