Her ønsker de at du har blåtann på

Blåtann-registreringer gir deg mer korrekte ventetids-prognoser.

Kømålingene i sikkerhetskontrollen på OSL baserer seg på blåtannregistreringer. Du får mer nøyaktige anslag på ventetiden jo flere som skrur den på! Foto: OSL/Kristin Sørdal
Kømålingene i sikkerhetskontrollen på OSL baserer seg på blåtannregistreringer. Du får mer nøyaktige anslag på ventetiden jo flere som skrur den på! Foto: OSL/Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er én grunn til å skru på blåtann-funksjonen på telefonen din når du ankommer flyplassen: Slik kan du og andre reisende få mer nøyaktige prognoser på ventetiden i sikkerhetskontrollen.

Kømålingssystemet i sikkerhetskontrollen på OSL bruker nemlig blåtann-registreringer til å måle ventetiden.

Her er Norges mest effektive sikkerhetskontroll

Oppfordrer reisende til å skru på

Kømålingssystemet registrerer alle som har blåtann-funksjonen - også kalt bluetooth - påslått. På OSL har man en antenne som sender ut signal, og som alle telefoner med påslått blåtann vil svare på, at det er tilgjengelige.

– Vi vet ikke hvem sin telefon det er, men vi vet koden, og kan se hvor lang tid den enkelte telefonen brukte i køen, forklarer Terje Orskaug, sjef for teknikk og kundeservice i Avinor, til DinSide.

Han understreker at det ikke er mulig å identifisere eller spore eieren av telefonen. Det er kun passeringstidspunktene som blir registrert. Ingen data om telefonen lagres - slik at det ikke under noen omstendigheter er mulig å spore dette tilbake til enheten eller eieren av telefonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer