Her rekker feriebudsjettet langt

Se hvilke reisemål som er blitt billigere i løpet av 2009.

Det finnes flere land hvor du får mer for pengene i år enn i fjor. Foto: Colourbox
Det finnes flere land hvor du får mer for pengene i år enn i fjor. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvilke reisemål er blitt betydelig billigere enn de var for ett år siden? Det er flere, og de bør vurderes som destinasjoner for din neste ferie.

Hva er det som har gjort enkelte land billigere for oss nordmenn? Finanskrisen.

I fjor høst slo den ned over hele verden, og mens vi i Norge har klart oss ganske bra, står det verre til andre steder.

Her er listen over landene der feriepengene dine rekker lenger enn for ett år siden:

Storbritannia

Pundet har svekket seg mot vår krone i løpet av året. For ett år siden kostet et pund 10,50 kroner. I dag koster det 9,40 kroner. Dermed har shoppingturen til London blitt mye billigere. Legger vi til at årets største salg drar i gang om noen få uker, er det vel bare å begynne å planlegge et besøk.

USA

Det var i USA finanskrisen først slo til i fjor høst, og den amerikanske økonomien er hardt rammet. Det betyr at dollaren har svekket seg kraftig i løpet av det siste året. I desember i fjor kostet en dollar rundt syv kroner, i dag koster den 5,75 kroner. Om dette får deg til å drømme om shopping i New York, familieferie i Florida, en bilferie på vestkysten eller kanskje en skiferie i The Rockies vet bare du. Et hett tips er forresten Las Vegas, for gamblingbyen sliter med å trekke turister i disse tider. Det betyr kjempesalg på hotellrom. Men du kan bruke penger her, fortsatt. Sjekk bare ut disse hotellrommene, som er byens dyreste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer