Her ser du juvelene

Kongehusene har opp gjennom århundrene samlet uvurderlige verdier. Noe av alt dette kan du beundre i utstillinger.

Publisert
Sist oppdatert

Riksregaliene i Trondheim

I Norge blir kronjuvelene oppbevart i Nidarosdomen. Men på grunn av tekniske problemer kan du for tiden ikke se dem, og det er usikkert når de kan stilles ut igjen. Det blir helt sikkert ikke denne sesongen. En flom i fjor skadet nemlig heisemekanismen i domkirken, og regaliene kan ikke lenger heves og senkes som de skal inn og ut av utstillingslokalet. Det er mulig regaliene skal flyttes på utstilling til Erkebispegården som ligger ved Domkirken, men når det skjer er uvisst. Håpet er at de igjen kan vises frem senest til kroningsjubileet i 2006.

Les mer om de norske riksregaliene, som kongen selv fikk laget til kroningen i 1818

Skroll ned for mer om svenske, danske og britiske kronjuveler.

Kronjuveler og smykkesamling i København

Som du ser i innledningen er stedet for de danske riksregaliene Rosenborg, som ligger midt i parken som kalles Kongens Have. Adressen er Øster Voldgade 4A, ikke langt fra Rundetårn. Museet er åpent fra tirsdag til søndag (11-14) i perioden november - april. Mellom mai og september er museet åpent alle dager (10-16). Inngang koster 60 DKK (65 kroner) per voksen, og da får du adgang både til riksregaliene og slottet for øvrig. Vil du ta bilder, betaler du 20 DKK (22 kroner) ekstra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer