Her ser du lysfontenene

Vi har funnet frem til noen av verdens lysfontener. Og disse skinner ikke bare for Ari.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har satt oss fore å plassere ukens heteste nyord geografisk. Og det betyr at vi må reise langt ut over pilegrimsveiene mot Nidaros; Vi har jaktet på klodens flotteste lysfontener.

Se bildene av noen av verdens lysfontener

Hva er en fontene?

Ifølge Caplex er en fontene et kunstnerisk utført springvann som kan være i store dimensjoner. De er gjerne rikt arkitektonisk og skulpturalt utsmykket. Og legger vi til lys, får vi selvsagt en lysfontene, noe som finnes over hele verden.

Selv om den norske fontenesesongen får månedslange avbrudd vinterstid, har vi også lysfontener her i landet, også uten prinsessetittel. Dessuten får hovedstaden snart en ren lysfontene - en fontene kun av lys. Det er Aftenposten som melder at verdens første rene lysfontene er planlagt å pryde St. Olavs plass i Oslo. Det er arkitektkontoret Aspaas Cooper Kind som står bak nyskapningen.

Show med lys

Et av de flotteste lysfontene undertegnede har sett, befinner seg i Barcelona. Her kan du få med deg Font Màgicas fantastiske lyd-, vann- og lysshow i skumringstimene. Best utsikt får du fra terrassene nedenfor Palau Nacional på Montjuïc-åsen. Her faller vanner i gigantiske trappetrinn ned åsen, og i avenyen nedenfor ligger den magiske fontenen. Sommertid kan du få med deg showet torsdag og søndag kveld. Vinterstid er det musikk, lys og vannekstravagansa fredager og lørdager. Denne ingeniørbragden ble bygget til verdensutstillingen i 1929, av Carles Buigas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer