Her slipper du denne

Enda en flyplass har fått nytt utstyr.

STYR: Du slipper unna posen på stadig flere flyplasser. Foto: Shutterstock/NTB
STYR: Du slipper unna posen på stadig flere flyplasser. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det var i 2006 at det kom regler om at man ikke kan ha med seg mer enn 100 milliliter væske i håndbagasjen. I tillegg måtte man fra da av ta ut elektronisk utstyr fra håndbagasjen når man passerte sikkerhetskontrollen.

I det siste har flere flyplasser fått på plass en ny 3D-skanner som gjør at man slipper alt dette.

Det nye systemet lager 3D-bilder av innholdet i håndbagasjen i full størrelse. Systemet skanner håndbagasjen på en bedre måte enn i dag og skal på denne måten kunne oppdage våpen, eksplosiver og andre forbudte gjenstander på en mye mer nøyaktig enn nåværende skannere.

Ny flyplass

London City Airport er sist ut, og først ut i Storbritannia.

- De nye CT-skannerne vil ta passasjeropplevelsen vår til et nytt nivå, og reduserer stresset og bryet med 100 milliliter væsker i klare plastposer og å måtte pakke ut håndbagasjen. Den nye prosessen gir en mye mer effektiv sikkerhetsoperasjon med forbedret sikkerhetskontroll, opplyses det i en pressemelding fra flyplassen.

Det skal imidlertid ikke ta altfor lang tid før disse skannerne er på plass på alle landets flyplasser. Ifølge britiske myndigheter skal alle ha disse innen juni 2024.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer