Her sover du som en konge

Du har sikkert drømt om å leve som en konge... Nå har du muligheten. Vi har funnet frem til ti slott i Europa hvor du kan krype til køys i majestetiske omgivelser.

Publisert

I Norge bor de på Skaugum og i Ullevålsveien. Men skal du kroe deg i riktig så kongelige omgivelser bør du ut av landet. Mange av Europas gamle herregårder og slott er nå gjort om til hoteller i særklasse. Her er ti gode tips for en kongelig ferie.

På denne siden finner du de mest eksklusive slottene, det vil si de slottene hvor du må ut med mer enn 2000 kroner for et dobbeltrom. Klikk på linkene ved siden av for å sjekke andre priskategorier!

Hotel im Palais, Schwarzenberg, Wien, Østerrike

Et slott i Wien som fortsatt er eid av en prins, nemlig Karl Johannes von Schwarzenberg. Hans familie bygde hotellet i 1697. Her finnes et gedigent parkanlegg samt flere gallerier. Rommene er individuelt dekorert med møbler fra 1800-tallet samt en imponerende malerisamling fra den samme tidsepoken. Spis majestetisk i den flotte restauranten som har utsikt over parken. Slottet er kjent for sin eksepsjonelt gode vinkjeller. Prisen ligger fra 219-750 dollar (2.000-7.000 kroner).

Schlosshotel Kronberg, Kronberg, Tyskland

Like i nærheten av Frankfurt finner du Schlosshotel Kronberg som stammer fra 1890. Residensen ble bygget av Keiserinne Viktoria som hadde aner med den engelske kongeslekten. Her er mange av hennes malerier, bøker og antikviteter bevart og brukt som innredning på rommene. Du får en natt i dobbeltrom her fra mellom 495 - 975 tyske mark (2.000-4.000 kroner).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer