Her spiser du godt fra havet

34 restauranter der du er garantert god mat.

Norsk skrei er verdenskjent for sin gode kvalitet. Har du smakt den? Foto: Johan Wildhagen/Innovasjon Norge
Norsk skrei er verdenskjent for sin gode kvalitet. Har du smakt den? Foto: Johan Wildhagen/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor skal du ta med utenlandsgjestene dine hvis de vil smake norsk sjømat, som vi faktisk er verdenskjent for? Har du kanskje selv lyst til å spise noe spennende fra havet når du er på norgesferie i sommer?

Nei, det må ikke være laks på tallerkenen når norsk fisk skal serveres. Det kan like gjerne være kveite, bromse, lyr, sild, steinbit eller sei. Med tilbehør valg ut av Norges beste sjømatkokker, og kald hvitvin i glasset, eller kanskje en kald øl, er lykken komplett.

Er dette noe for deg, skal du passe på å spise fiskemåltidet ditt på en av restaurantene som har kommet gjennom nåløyet og fått medlemskap i Smak av kysten.

Her lager en norsk OL-kokk maten din

Fast i fisken

Jeg befinner meg på Sjømatmagasinet på Tjuvholmen Oslo, og får se hvordan lyr, som er fisken Smak av kysten har hovedfokus på akkurat nå, kan tilberedes til et lekkert måltid. Det er kokk Tobias Gustavsen som tilbereder fisken. Den blir servert med en nykålterrine, apsarges, aspargeskrem, bakte cherrytomater og nypoteter med dill. Dette er noe annet enn fiskepinner og raspede gulrøtter!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer