Her spiser du godt til riktig pris i Oslo

Se de seks forslagene.

Bocata lokker med kvalitetsmat til ok pris. Foto: Bocata
Bocata lokker med kvalitetsmat til ok pris. Foto: Bocata Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst skrev vi et par artikler der vi presenterte billige og bra spisesteder i Oslo. Tilsammen listet vi opp 15 restauranter over hele byen. Nå tar vi med de siste av restaurantene som du trygt kan besøke dersom du vil ha et realt måltid til en ok pris i hovedstaden.

For er det noe som er sikkert, så er det at det finnes mange dårlige restauranter i Oslo. Det finnes selvsagt også mange bra, men et flertall av disse har priser som rett og slett kan virke litt uspiselige. Det er ikke alltid man er lysten på å betale 300 kroner eller mer for en hovedrett.

Se åtte anbefalte oslorestauranter her

Og syv restauranter til her

DinSide-redaksjonen utgir oss ikke for å være proffe restaurantanmeldere, men vi vil likevel anbefale steder vi synes er bra. Dersom du lurer på hva restaurantanmeldere mener om de forskjellige stedene, kan du gå på Oslopuls.no eller Dagsavisen og søke på restaurantens navn.

Sushi på samlebånd

Sushi & Wok i Essendropsgate 9 ved Colosseum kino på Majorstua har samlebåndsushi. Her får du åtte tallerkener for rundt 165 kroner, inkludert misosuppe. Et varp og moro for barn. Det skal sies at sushien ikke er spektakulær, men helt kurant. Hvis du vil ha virkelig gourmetsushi, så går du til Nodee litt lenger ned i gaten. Men her er prisnivået et helt annet.

Passer for: En matbit før kinotur på Colosseum eller første blind date.

Thaimat i lange baner på Nambo. Foto: Nambo
Thaimat i lange baner på Nambo. Foto: Nambo Vis mer


Asiatisk aften

Ikke så langt unna Sushi & Wok, i Majorstuveien 34, ligger thairestauranten Nambo. Her koster de generøse rettene rundt 150 kroner, og du kan velge mellom forskjellige currier, stekte nuddelretter og sjømat. Er dere to eller flere, og ekstra sultne, får dere en fireretters middag for 270 kroner.

Passer for: En hverdagsmiddag, eller feiring av en anledning.

Dim Sum himmel

Er du fysen på den kinesiske versjonen av tapas, dim sum, da er Beijing Palace i Pilestredet 27 stedet. Her får du meget bra dim sum til veldig hyggelige priser. Smårettene koster fra rundt 40 kroner, og husets vin får du for litt over 200-lappen.

Passer for: Vennemiddag eller etter jobb-mat

Sentral pizza

Rett over gaten for Oslo City, i Stenersgata 10, ligger Brunello Pizzeria & Ristorante. Her sørger de italienske eierne for å mette gjester som har lyst på italiensk mat. Kjekt hvis du for eksempel handler på Oslo City, og har lyst til å sitte et hyggeligere sted enn på kafeene på senteret. Pasta- og pizzaretter fra 120 til 150 kroner.

Passer for: Handleglade som vil sette seg ned og spise skikkelig. Tanten din som er på oslobesøk med venninner og bor på hotell i sentrum.

Bra mat flere steder

Vi tar med kjeden Bocata, som har fire restauranter/kafeer i Oslo - en i Stortingsgaten 22, en i Paleet på Karl Johan, en i Byporten kjøpesenter ved Oslo S, og en på Skøyen, rett ved togstasjonen. På Bocata serveres wraps, salater, tapas, sushi, wok osv. Maten er fersk, og leveres av Nodee (den fancy sushirestauranten som er nevnt over), Dinner (som i Dinner, Oslos mest kjente kinesiske restaurant) eller Nobel Catering.

Passer for: Shoppingglade som må ha lunsjpause, etter jobb-mat, før kino

Trivelig på Løkka

I den relativt nyåpne baren Glød i Thorvald Meyers gate 70 på Grünerløkka kan du også få deg noe å spise til en billig penge. Dagens suppe koster bare femtilappen, og den er skikkelig hjemmelaget. Ok, dette er egentlig ikke noen restaurant, men vi tar den med fordi den er så hyggelig. Ekstra pluss for peis, prosecco (italiensk musserende) på flaske til hyggelig pris og Heineken på fat. Også en meget bra kaffemaskin.

Passer for: Etter jobb-øl, en skravlekveld med vin

Har du noen forslag til restauranter i Oslo? Skriv i debattforumet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer