Her starter den voldsomme flommen

Verdens største saltsjø flomfylles og endrer natur og miljø. Dette kan være en generasjonsopplevelse for deg som reiser hit...

Flomvannet er på vei inn i saltørkenen Lake Eyre. Foto: Australiareiser.no
Flomvannet er på vei inn i saltørkenen Lake Eyre. Foto: Australiareiser.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et av Australias forunderligste naturfenomener og store attraksjoner kan oppleves i år.

Det skjer når verdens største saltsjø, Lake Eyre i South Australia, fylles av flomvann. Det er en meget sjelden og uventet begivenhet, forteller Martin Dahl-Folden i selskapet Australiareiser.

Tre ganger på 160 år

Den ellers så tørre saltsjøen ligger på Australias laveste punkt, 15 meter under havets overflate, 700 km fra Adelaide. Den har bare vært fylt til randen med vann tre ganger tidligere i løpet av de siste 160 år, og man regner med at det vil skje i år, melder Southern Australia Tourism.

For ni år siden ble sjøen fylt halvveis opp. Vanligvis er dette et ugjestmildt miljø for fugle- og dyreliv og flora, men vannet som nå har begynt å strømme inn i saltsjøen, omskaper den til et gigantisk eldorado for alt fra pelikaner til kameler.

Opplev Sydney til lavpris...

Flomvannet er på vei inn i saltørkenen Lake Eyre. Foto: Australiareiser.no
Flomvannet er på vei inn i saltørkenen Lake Eyre. Foto: Australiareiser.no Vis mer


Bare noen få måneder

Et fargerikt utvalg av fisk fyller festbordet til fuglene, og et like fargerikt mangfold av planter dukker opp langs breddene. Hvis Lake Eyre blir 80 prosent full av vann, antar man at omkring 85 forskjellige slags fugler vil oppholde seg her og gjøre området til et av de mest spektakulære i Australia i de nærmeste to-tre månedene. Etter det vil saltsjøen igjen skrumper inn til en hard og tørr flate.

Se Australias drøyeste ølreklamer her...

Denne sjeldne begivenheten vil bli gjort tilgjengelig for tilreisende av en rekke lokale operatører som sørger for turer og ekspedisjoner både i luften og på landjorden.

Her er et utvalg av turoperatører:

Wrightsair (www.wrightsair.com.au )
Arkaroola Wilderness Sanctuary (www.arkaroola.com.au )
Wilpena Pound Resort (www.wilpenapound.com.au)
Rawnsley Park Station (www.rawnsleypark.com.au
Chinta Air Tours (www.chinta.com.au)
Banksia Adventures (www.banksia-adventures.com.au)
The Prairie Hotel (www.prairiehotel.com.au

Slik har du aldri sett Sydney før...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer