Her trodde du ikke det gikk an å dykke...

DinSides reporter gikk under vann i Panamakanalen - en opplevelse som sent vil glemmes...

Publisert
Sist oppdatert

- Det er for dypt der vi skal hoppe i vannet, de kommer ikke til å spise deg...

Det høres ikke akkurat overbevisende ut.

Spesielt ikke fra en lattermild kaptein som kjører sikksakk mellom containerskip og cruisebåter på flere tusen tonn i et av verdens mest trafikkerte skipsleier. Med tunnelsyn og øresus klamrer jeg meg fast i siden av den 20 fot lange dykkebåten mens den røde nåla tikker 30 knop. Menneskeeterne han refererer til, ligger bedagelig på sandbankene langs kanalens bredder og glaner.

Det slår meg at de antakeligvis ser på oss som en flytende footlong fra Subway. En sub de vet kommer til å stoppe snart - så de bare kan seile ut få seg litt fastfood.

- Ved land der vi skal dykke kan det være mye krokodiller, men ikke bekymre deg om du ser dem på sandbankene. De spiser oss ikke der vi kommer til å være, det er for dypt der. Krokodillene i Panamakanalen spiser bare på grunnen, sier Christian.

Han er lokal dykkeinstruktør og kamikazekaptein for dagen.

Når vi hopper rundt i flere meter høye akterbølger og krabber oss opp som maur langs siden på de gigantiske skipene, lener Christian seg over siden og vinker uanfektet opp mot broen på jernkolossene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer