Her vaskes en kvart million fat om dagen

Kjøkkenet på en cruisebåt er en severdighet i seg selv. Bli med på en omvisning og hør hva kjøkkensjefen har å si om våre matvaner...

Publisert
Sist oppdatert

- Shit, noen jobber gratis i dag skjønner jeg…

Sjefen over alle kokker snur seg brått i det en tallerkenstabel på størrelse med beholdningen du finner i en gjennomsnittelig norsk husholdning, går i gulvet med et brak.

Vi kikker rundt det blankpolerte hjørnet i kjøkkenet. En oppvaskgutt med gult tørkle rundt halsen og hvit uniform ligger allerede på gulvet og plukker glasskår. Sjefskokken står bare og ser på ham. Gutten sender et fårete glis tilbake og plukker som besatt.

- Og det er ikke engang høy sjø i dag. Du skal se når vi treffer bølger. Da kan dette være rene krigssonen.

Se bilder fra kjøkkenet her:

250.000 glassgjenstander på en dag

Vi befinner oss et sted mellom Tyrkia og Hellas, på cruise i Middelhavet med Royal Caribbean Cruise Line. Og Andrew Cartwright, han vet hva han snakker om. Med over ni år på sjøen som kjøkkensjef og nå som executive chef på cruisebåten Splendour of the Seas, har engelskmannen sett flere knuste tallerkener enn de fleste.

- Ser dere den streken her, det er glasstreken. Forbi denne og lengre inn i kjøkkenet kommer ikke noe laget av glass. Når glass knuser, blir det ofte knøttsmå glasskår som vi ikke har kontroll på. De kan vi ikke risikere å få i maten, da blir gjestene ikke greie å ha med å gjøre, sier Cartwright.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer