- Heslig og ekkelt

Ølekspert går ut mot uvane.

DÅRLIG KOMBINASJON: Ølglass skal ikke brukes til lagring av brukte snusposer. Foto: Odd Roar Lange
DÅRLIG KOMBINASJON: Ølglass skal ikke brukes til lagring av brukte snusposer. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun er en av landets fremste eksperter på øl. Nå reagerer Sigrid Strætkvern, ølspesialist hos Ringnes, på pub- og restaurantgjesters oppførsel når ølglasset er tomt.

I mangel av askebeger eller andre steder å legge en brukt snusporsjon dropper de den i et tomt ølglass. Resultatet er kanskje ikke det snuseren hadde sett for seg.

PAPPVIN: Er du i tvil om den åpnede pappvinen du har i kjøleskapet eller på benken fortsatt kan drikkes? Pappvin har relativt lang holdbarhet, ifølge Vinmonopolets eksperter. Video: Berit B. Njarga / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Vaskes

Når ølglass skal vaskes er det viktig å unngå å vaske dem sammen med tallerkener eller annet med matrester som kan skape en i hinne på innsida av glasset.

Dette vil hindre kullsyren i å skape et friskt øl som holder seg lenge. Øl er ikke spesielt glad i sukkerrester eller fettrester. Det gir mindre kullsyre og friskhet, og øl er ikke glad i snusrester heller.

For det er ikke bare matrester som skaper trøbbel for ølglasset. Det handler også om en annen ting, som Strætkvern omtaler som en utelivsirritasjon.

IKKE FORNØYD: Ølentusiast og -ekspert Sigrid Strætkvern må oppdra folk til ikke å hive snusposen i ølglasset. Foto: Privat
IKKE FORNØYD: Ølentusiast og -ekspert Sigrid Strætkvern må oppdra folk til ikke å hive snusposen i ølglasset. Foto: Privat Vis mer

Dårlig tid

- Det er heslig og ekkelt at folk hiver snus i ølglasset. Restauranten, baren eller puben skal tømme og helst skylle glasset før de settes i oppvaskmaskinen, sier Strætkvern til DinSide.

- Hvis det ikke gjøres, havner snus fort i oppvaskmaskinen. Mange er nok ikke klar over at man ofte gjenbruker vannet i oppvaskmaskinen flere ganger. Det handler om miljø- energispareaspektet ved ikke å tømme ut vannet mellom hver vask.

Sprekker

Hun forteller at snusposen kan sprekke i oppvaskmaskinen og da kommer snusen ut i vannet.

- Det betyr at man vasker ølglass i snusvann. Det er usedvanlig ekkelt, sier Strætkvern.

Har du et tips til meg?

Har du et tips til meg?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reisejournalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om afterski og uteliv til meg? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

- Posen kan tette avløpet, og dette kan føre til oversvømmelser og store skader, sier øleksperten, som forteller at mange serveringssteder velger å kaste ølglass som har snus og snusposer i seg framfor å vaske det.

Strætkven sier hun syns det er dårlig gjort å bruke glasset til å lagre brukt snus.

- Det er noe alle snusere burde vite, men jeg merker at det er behov for å oppdra folk, sier hun.

En av dem som kjenner problemet med gjester som kaster snusen i ølglasset er daglig leder Tommy Åsheim ved afterskistedet Låven i Trysil. I påska koker det med folk i Låven.

- Her er det viktig med gode rutiner på rensing og vask av maskinen som vasker ølglassene, slik at vi får rene glass, sier Åsheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer