Hestekrefter av både den ene, andre og tredje sorten

Snø og glattis er intet hinder hestekreftene. Tvertimot - la deg friste til et fartsfylt vintereventyr.

Publisert
Sist oppdatert

På en meie i svingene

Hundreogfemti hestekrefter og like mange tusen kroner mellom beina - snøscooterkjøring må være den ultimate opplevelsen for friskuser med sans for fart, spenning og vind i håret. I Norge er det ikke fritt frem, men det finnes utleiemuligheter. Er du over 16 får du prøve scootere i preparerte løyper, med og uten hopp, fartsdumper og krappe svinger.

Her kan du lese om da DinSide Reise besøkte Hemsedal Snøscooterutleie og ga fra seg kontrollen til 21 år gamle Anders.

Du må være over 16 for å kjøre snøscooter i Hemsedal, men i Hafjell har de spesiallagde snøscootere for de mellom 5 og 12 år. Hvis du tror barna ville like kjøreskolen i Legoland vil de garantert elske dette!

Liker du snøscootere vil du nok også ta av på ATV - All Terrain Vehicle. Disse 4-hjuls motorsyklene egner seg visstnok like godt på snø og pudderføre som på tørre sommerstier, og det finnes en rekke steder der du kan leie dem og kjøre i preparerte løyper.

Ekte hestekrefter

Det er ikke bare hestekrefter av den bensindrevne sorten som kan utnyttes i vinternorge. Du kan ha mye moro med de som går på havre også. Flere hestesentre tilbyr vel så mange aktiviteter om vinteren som om sommeren. På Geilo Hestesenter kan du være med på kanefart eller på sledetur i skogen, og på Stall Skeikampen kan du i tillegg leie din egen hest for en ridetur i skumringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer