Hestekrefter i snøen

Hvor kan du pløye deg frem gjennom vakker natur på setet av en buldrende skuter? Dra til Sverige …

Publisert
Sist oppdatert

I februar satte fire brave gutter fra DinSide seg i bilene, og dro strake veien til det store utland i øst. Hvorfor spanderte de en hel vakker vinterdag på å reise til svenske fjell, områder som ligner urovekkende på fjellheimen vi kjenner hjemmefra? Jo, de lot seg lokke av muligheten til å bruke hestekrefter og bånddrift på tur gjennom vintereventyret. Så selv om avgang gikk i de mørke morgentimer, lot ikke guttene seg be to ganger ved utsikten til å få testet en aktivitet som for de fleste er nesten umulig å få prøvd i Norge: Skuterkjøring.

BILDESPESIAL: Iskald action med snøskuter. I praksis en forbudt vinteraktivitet i Norge, så vi dro til Sverige for å ralle i 36 kalde minusgrader.Les mer

Med skuter i Sverige

Det finnes uttallige muligheter for deg som vil prøve skuterkjøring i Sverige. På skistedene finner du selskaper som driver turer og utleie, og i tillegg er det skuterleder og leiemuligheter andre steder. Dessuten befinner Sveriges viktigste fjellområder seg stort sett nær norskegrensen, slik at for mange av oss blir ikke ferden alt for lang. Vil du virkelig prøve deg, skal det være mulig å kjøre skuter på merkede løyper helt fra Dalarna i syd til Norrland i nord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer