Hestekrefter i snøen

Hvor kan du pløye deg frem gjennom vakker natur på setet av en buldrende skuter? Dra til Sverige …

Publisert
Sist oppdatert

I februar satte fire brave gutter fra DinSide seg i bilene, og dro strake veien til det store utland i øst. Hvorfor spanderte de en hel vakker vinterdag på å reise til svenske fjell, områder som ligner urovekkende på fjellheimen vi kjenner hjemmefra? Jo, de lot seg lokke av muligheten til å bruke hestekrefter og bånddrift på tur gjennom vintereventyret. Så selv om avgang gikk i de mørke morgentimer, lot ikke guttene seg be to ganger ved utsikten til å få testet en aktivitet som for de fleste er nesten umulig å få prøvd i Norge: Skuterkjøring.

Hestekrefter i snøen


BILDESPESIAL: Iskald action med snøskuter. I praksis en forbudt vinteraktivitet i Norge, så vi dro til Sverige for å ralle i 36 kalde minusgrader.
Les mer

Med skuter i Sverige

Det finnes uttallige muligheter for deg som vil prøve skuterkjøring i Sverige. På skistedene finner du selskaper som driver turer og utleie, og i tillegg er det skuterleder og leiemuligheter andre steder. Dessuten befinner Sveriges viktigste fjellområder seg stort sett nær norskegrensen, slik at for mange av oss blir ikke ferden alt for lang. Vil du virkelig prøve deg, skal det være mulig å kjøre skuter på merkede løyper helt fra Dalarna i syd til Norrland i nord.

Her kan du kjøre skuter i Sverige.

Svenskene lokker med velutbygget skuterturisme, og nordmenn lar seg friste.
Svenskene lokker med velutbygget skuterturisme, og nordmenn lar seg friste. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


- Det er riktig mange nordmenn som kommer hit for å kjøre, siden det er så strenge regler i Norge, forteller Anne hos Sportservice i Stöten, et av selskapene som driver utleie av skuter i Sverige.

- Høysesongen er omkring uke 6 til 12, og det lønner seg å bestille plass før ankomst.

Det samme gjelder i Funäsdalsfjellene, over grensen fra Røros.

- Uke ni har stockholmerne vinterferie, og da er det lurt å bestille plass tidlig. Det samme gjelder for påsken, sier Anita Thuresson i markedsavdelingen hos Funäsdalsfjell AB.

I dette området som kan by på noen av de mest omfattende skuterløypene i Europa, er det mange nordmenn som vil prøve seg på motorisert ferdsel i utmark.

- Omkring halvparten av våre gjester kommer fra Norge, mange fra Trondheimsområdet og mange fra Osloområdet, sier Thuresson til DinSide Reise.

Ikke helt for alle

Svensk lovgivning krever at du har eget skuterførerkort for å kjøre. Unntaket gjelder de som har førerkort på bil fra før 2000. Det er også visse unntak om man kjører i guidet gruppe der turleder har skuterførerkort.

Videre

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer