Het høst

Benytt kjølige høstdager til het romantikk for to. Her er tipsene.

Het høst
Publisert
Sist oppdatert

Mange ser kanskje på høsten som en trist tid, men det kjølige forvarselet på vinteren har også sine sjarmerende sider. Bruk den friske høsttiden til et romantisk avbrekk. Her er tips til fem eventyr, og steder du kan oppleve det, i Norge og Sverige.

Romantiske værelser på Hotel Union Øye.
Foto: Kristin Sørdal Foto: Kristin
Romantiske værelser på Hotel Union Øye.
Foto: Kristin Sørdal Foto: Kristin Vis mer

Skroll ned for mer.


Hotellromantikk på landet

Hva er vel mer romantisk enn en helg på et sjarmerende hotell i vakre omgivelser, hvor fokus er på hyggen og hverandre. Det er mange muligheter for dette, både i vårt langstrakte land og i nærliggende Sverige. Vi har valgt ut et par representanter for hotellkjeder som er gode utgangspunkt for å finne fram til romantiske overnattingsbedrifter.

For romantisk overnatting i Norge bør du sjekke ut hotellkjeden De historiske hoteller. Dette er en samling hoteller med sjel og særpreg, gjerne beliggende utenfor allfarvei. Vi har tidligere besøkt Hotel Union Øye i Norangsfjorden, som absolutt er stedet for romantiske turer. Her får du det beste av alt; fantastisk natur, romantiske rom med særpreg og nydelig mat. Hotellet holder vinterstengt i perioden månedskifte oktober-november til slutten av april.


Sverige er et like naturlig utgangspunkt for en helgetur for mange av oss, og tar du turen over grensen bør du sjekke ut hotellene i kjeden Countryside Hotels. Der finner du 35 svenske slott og herregårder som skal være "litt utenom det vanlige". Felles for de fleste av dem er at de er avsidesliggende, og har fokus på mat og vin. Det mest kjente hotellet i denne kjeden er nok Grythyttans Gästgivaregård, som er landskjent for sitt kjøkken og sin vinkjeller. Her får du også kjøpt spesielle romantiske weekendpakker.

Klikk her for flere romantiske høstforslag

Ut å reise?


Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer