Hete tips under karnevalsrusen

På nettsiden til Notting Hill Carnival har de listet opp disse tipsene for hvordan man overlever når calypsoen er løs i Londons gater.

Publisert
Sist oppdatert

 • Glam eller komfort:
 • Det er bare å innse først som sist. Du klarer aldri å utkonkurrere de fantastiske kostymene i paraden, så konsentrer deg heller om komfort og chill. Vent med de rådyre strassandalene til en annen dag og ifør deg heller et par fornuftige turnsko. Gjerne av den litt funky sorten hvis du føler for det, eller ønsker å kapre en sjarmør med lette sambaføtter.

 • En god plan er gull verdt:
 • Skaff deg et kart over karnevalstoget og legg opp ruta etter hva du vil se og hvor det er best å stå. Det er også lurt å få en oversikt over hvor toaletter, politi og førstehjelpstjenesten befinner seg.

 • Mobilkommunikasjon:
 • Sjansen for at du hører mobiltelefonen din gjennom drønnet fra paraden er svært liten, så du trenger ikke å vifte med den foran nesa til utspekulerte tyver. Mobilnettet har også en tendens til å bli overbelastet disse dagene. Avtal heller et fast sted du kan møte gjengen, i tilfelle noen skulle bli borte i mengden.

 • Toalettmareritt:
 • Køene til toalettene kan være latterlig lange, så prøv å planlegge toalettbesøkene. Ikke styrt av gårde først når du er på bristepunktet. At Notting Hills private hager og kjellere forvandles til toaletter er heller ingen god ide, men må du så må du. Sørg derfor for å ha med deg papir og gjerne venner som ikke har noe i mot å skjule deg fra resten av folkemengden. Ellers er gravidtrikset genialt. Engelskmenn er høflige og lar deg snike i dokøen om de tror du er i lykkelige omstendigheter.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer