Helsetips til ekstreme temperaturer

Hetebølge i Europa: Gjør dette

Det er varslet over 40 grader i flere land nordmenn ferierer i denne sommeren, og er du blant de som skal reise sørover, bør du ta disse forholdsreglene.

BLIR HETT: Hetebølgen som er på vei til Europa skal begynne i Spania og bevege seg vestover. Det er ventet temperaturer fra 35 til 40 grader. De mørkerøde områdene illustrerer veldig høy varme. Foto: Yr.no.
BLIR HETT: Hetebølgen som er på vei til Europa skal begynne i Spania og bevege seg vestover. Det er ventet temperaturer fra 35 til 40 grader. De mørkerøde områdene illustrerer veldig høy varme. Foto: Yr.no. Vis mer
Publisert

Hvis du skal på ferie til i Europa i disse dager, bør du absolutt sjekke værmeldinga, og da temperaturene spesielt. I flere europeiske land, blant annet Spania, Frankrike og Tyskland, er det ventet opp mot 40 varmegrader.

Søndag traff hetebølgen Tyrkia, hvor termometeret viste opp mot 37 grader, men dette er bare begynnelsen, ifølge meterolog Kristian Gislefoss. Til Dagbladet sier han at Tyrkia og Spania peker seg ut og ligger godt plassert innenfor den røde sonen, men det blir ikke så mye «kaldere» andre steder heller.

Frankrike er blant landene som har iverksatt flere tiltak, blant annet ved å arrangere nattsvømming, holde store parker døgnåpne, samt sette opp spesialbygde «nedkjølingsrom».

Den potensielt farlige hetebølgen er ventet bevege seg videre vestover fra Spania, og treffe store deler av Vest- og Sentral-Europa i løpet av uka.

- Senk ambisjonsnivået

Dersom du skal feriere i ett eller flere av landene som rammes, bør du ta noen forholdregler. Sigmund Clementz, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, har snakket med sykepleierne på deres skadesenter, og har følgende å melde fra dem:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer