Hetest i 2001

Frankrike holder stand som verdens mest populære turistland.

Publisert
Sist oppdatert

Tross hendelser i året som gikk, opplevde Frankrike vekst. Totalt sett gikk fikk turismen et tilbakeslag i 2001; Ifølge World Tourism Organization (WTO) er 2001 og 1982 de eneste årene i senere tid med negativ vekst i internasjonal turisme. Nedgangen for fjoråret havnet totalt sett på 1,3 prosent.

Vekst i Afrika, Asia og Øst-Europa

Uroligheter i verden førte til at turistene måtte velge nytt; De måtte velge nye reisemål, og nye reisemåter. Eksempelvis sank den innenlandske flytrafikken i Frankrike med 15 prosent, mens togtrafikken økte med 9 prosent. Turistene valgte også i større grad reisemål som var nærmere hjemlandet, slik at de kunne reise med tog eller bil. Den voldsomme økningen i internasjonal turisme til Øst-Europa er nok et resultat av dette, se bare på disse tallene:

Bulgaria økte med 14 prosent, Slovakia med 13 prosent, Tyrkia og Kroatia med 12 prosent, Slovenia med 11 prosent og Estonia med 9 prosent.

Europa totalt sett hadde en liten tilbakegang på 0,7 prosent, hvor Storbritannia var av de største taperne, med en tilbakegang på 6,6 prosent. Dette tilskrives munn- og klovsyken som herjet på De britiske øyene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer