Himmelsk luksus på A380

Bar, massasjestoler - og en våt overraskelse. Se bildene.

Både business- og førsteklassepassasjerer har tilgang til loungen. Foto: Emirates
Både business- og førsteklassepassasjerer har tilgang til loungen. Foto: Emirates Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har knyttet seg stor spenning til hvordan det arabiske flyselskapet Emirates ville innrede sitt A380 fly. Fra før har vi sett Singapore Airlines fly, med egne suiter for førsteklassepassasjerene. Se video av Singapore Airlines A380-fly her.

Emirates har ventet på sitt A380-fly i to år, etter at en rekke forsinkelser forhindret Airbus i å levere det som avtalt.

Nå har det første av totalt 58 (!) bestilte A380-fly endelig blitt overlevert til Emirates. Det skal trafikkere ruten mellom Dubai og New York.

Se bildespesial nederst i artikkelen

Luksus i loungebaren

Emirates har også innredet sitt fly med suiter på førsteklasse, og liggeseter på businessklasse. Det arabiske flyselskapet har dessuten innredet med en loungebar for førsteklasse- og businesspassasjerer.

Luksusen på førsteklasse er forbeholdt de med mye penger.
Luksusen på førsteklasse er forbeholdt de med mye penger. Vis mer


I tillegg har flyet to store bad, med noe helt nytt på flyfronten - dusj!

Dermed kan de 14 førsteklassepassasjerene som har lyst til å skifte om før de tar en drink i baren, også ta en dusj, og benytte seg av noen av de dyre produktene som står på badet.

Det er imidlertid begrenset hvor mye tid de kan bruke på badet - maks er 25 minutter, skriver Timesonline. Og dusjen kan bare vare maks fem minutter. Når tiden er utgått, skrus vannet av.

Herlig businessklasse

De 76 businesspassasjerene har selvsagt liggeseter som kan legges ned 180 grader, eget underholdingssystem, egen minibar med alkoholfri drikke, og massasje i selve stolen. De kan dessuten heve skilleveggene dersom de vil ha litt privatliv. Satelittelefon og mulighet for å sende sms og e-post er en selvsagt service.

OK økonomiklasse

Økonomiklassen er kjempesvær, med plass til 399 passasjerer. Det høres trang ut, men flyet er kjempestort, og økonomipassasjerene har 81,3 cm seatpitch, i tillegg til et eget underholdningssystem med hundrevis av kanaler.

Hevdes å være miljøvennlig

Flyet har plass til totalt 489 passasjerer (hvorav 14 på første klasse, 76 på busnessklasse og 399 på økonomiklasse), og Emirates poengterer at deres nye A380-fly er drifstoffvennlige. Når flyet er fullt, bruker det tre liter drivstoff per passasjer på 100 kilometer. Vel, det blir 1467 liter per 100 kilometer tilsammen.

Se video av nyhetsinnslag fra flyet under bildespesialenSe Emirates litt klissete presentasjonsvideo her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer