Hipp som happ til Helsinki?

Konkurransen er liten på strekningen Oslo-Helsinki, og det er kun små forskjeller i pris mellom operatørene. Den gode nyheten er at samtlige billetter koster godt under to tusen kroner tur-retur.

Publisert
Sist oppdatert

Slik reiser du:

Det er flere måter å komme seg til Helsinki fra Oslo på. Det kjappeste er å fly tur-retur, og det er vel det som er mest aktuelt for storbyweekender når tiden er knapp. Vi har testet priser på to tilfeldig valgte helger: 7. - 9. mai og 25. - 27. juni.

Vi har likevel tatt med et par alternative reiseruter, skulle du ha bedre tid - eller foretrekke andre fremkomstmidler. Her ser du en fullstendig oversikt over selskapene vi testet.

Konkurransen på strekningen Oslo-Helsinki er liten; vi fant bare tre flyselskaper som flyr direkte: SAS, Finnair, og SAS' finske datterselskap Blue1. Heldigvis har ikke dette gjort noe særlig utslag på prisnivået. Det er riktignok et par hundrelapper dyrere enn det er å fly med tilsvarende selskap til de andre hovedstedene i Skandinavia, men prisen er nesten overraskende lav til å være betjent av så få selskaper.

Det er andre selskaper som betjener Oslo og Helsinki, men med mellomlandingsplasser i helt motsatt retning enn reiseretningen, så vi har valgt å utelate alternativer der man må fly via England eller kontinentet. Disse flyvningene er uansett mye dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.