Hipp som happ til Helsinki?

Konkurransen er liten på strekningen Oslo-Helsinki, og det er kun små forskjeller i pris mellom operatørene. Den gode nyheten er at samtlige billetter koster godt under to tusen kroner tur-retur.

Publisert
Sist oppdatert
Helsinki byr på mye spennende arkitektur. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.visitfinland.no
Helsinki byr på mye spennende arkitektur. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.visitfinland.no Vis mer


Slik reiser du:

Det er flere måter å komme seg til Helsinki fra Oslo på. Det kjappeste er å fly tur-retur, og det er vel det som er mest aktuelt for storbyweekender når tiden er knapp. Vi har testet priser på to tilfeldig valgte helger: 7. - 9. mai og 25. - 27. juni.

Vi har likevel tatt med et par alternative reiseruter, skulle du ha bedre tid - eller foretrekke andre fremkomstmidler. Her ser du en fullstendig oversikt over selskapene vi testet.

Konkurransen på strekningen Oslo-Helsinki er liten; vi fant bare tre flyselskaper som flyr direkte: SAS, Finnair, og SAS' finske datterselskap Blue1. Heldigvis har ikke dette gjort noe særlig utslag på prisnivået. Det er riktignok et par hundrelapper dyrere enn det er å fly med tilsvarende selskap til de andre hovedstedene i Skandinavia, men prisen er nesten overraskende lav til å være betjent av så få selskaper.

Det er andre selskaper som betjener Oslo og Helsinki, men med mellomlandingsplasser i helt motsatt retning enn reiseretningen, så vi har valgt å utelate alternativer der man må fly via England eller kontinentet. Disse flyvningene er uansett mye dyrere.

Kiasma Museum of Contemporary Art. Bildet er gjengitt med tillatelse fra www.visitfinland.com
Kiasma Museum of Contemporary Art. Bildet er gjengitt med tillatelse fra www.visitfinland.com Vis mer

Skroll ned for å se hvem som ble best i vår Helsinki-pristest


Best i test

Testens billigste flybillett finner vi hos SAS i maihelgen: 1.276 kroner. Kjøper du billetter til junihelgen med SAS må du ut med marginale 21 kroner mer.

SAS' finske datterselskap Blue1 ligger står for testens dyreste billetter. En helg i mai koster 1.757 kroner og billettene i juni koster 2.057 kroner - og er de eneste som koster mer enn to tusen.

Finnair plasserer seg midt på treet, med billetter til 1.864 den første helgen og 1.655 den andre. Dette inkluderer selskapets serviceavgift på 100 kroner ved bestilling av reiser på nett.

Helsinki er viden kjent for både ny og gammel arkitektur - og et yrende kaféliv. Bildet er gjengitt med tillatelse fra www.visitfinland.com
Helsinki er viden kjent for både ny og gammel arkitektur - og et yrende kaféliv. Bildet er gjengitt med tillatelse fra www.visitfinland.com Vis mer


Nettreisebyråene jevne

Å reise med SAS er også billigste alternativ hos alle nettreisebyråene. Prisen på billetter med samme fly varierer litt i forhold til selskapenes mer eller mindre skjulte servicegebyrer, men de fleste billettprisene lander på et sted mellom 1.400 og 1.600 kroner. Reisefeber står for testens billigste - og dyreste - billett fra nettreisebyråene; henholdsvis 1.344 kroner for 7.-9. mai helgen, og 1.930 kroner i juni.

Her er oversikten over selskapene vi testet.

Buss, tog, bil og ferge

Siden det var så lite konkurranse på strekningen bestemte vi oss for å teste alternative reisemåter denne gangen. Her kan du lese om hvordan du kommer deg til Helsinki uten å fly - og hvor mye det koster.

DinSide tester prisene på dine favorittreisemål:

Bangkok: Byråene billigst
Rio: 31.743 i prisforskjell
Lisboa: Spar tid - eller penger
Roma: Prissjokk på storbyromantikk
New York: Hårreisende prisforskjeller

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer