Hit bør du dra nå

Grisebillig i kriselandet.

Lav islandsk kronekurs gjør sagaøya billigere enn på lenge. Foto: Colourbox
Lav islandsk kronekurs gjør sagaøya billigere enn på lenge. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Island er ute i hardt vær for tiden, og den islandske krona har falt kraftig. Det gjør det tidligere ganske dyre reisemålet til et land der du nå får mye mer for pengene enn før.

Vil du sikre deg et reisekupp til sagaøya, og samtidig hjelpe til ved å sprøyte inn litt penger i den skakkjørte islandske økonomien, bør du ta en tur nå.

Rundt 2.000 kroner tur/retur

I stedet for å dra på julegaveshopping til London eller en av de andre typiske shoppingbyene i Europa, kan du komme ekstra godt ut av å dra til Reykjavik nå.

Vi søkte på flyreiser med SAS og fant mange flyreiser helt ned i 2.030 kroner tur/retur for de som ønsker å reise i november eller desember. Det samme gjelder Icelandair, som har turer til 2.155 kroner tur/retur i november og desember.

Valutaen stuper

Ifølge tall fra Norges Bank, ble kursen i går notert til 2,74 norske kroner per 100 islandske kroner. For en måned siden var kursen på 6,31 norske kroner per 100 islandske kroner. I dag vil du altså få mer enn dobbelt så mye for pengene dine som for en måned siden.

Store svingninger i kursen, gjør at det kan være greit å bare belage seg på å betale med kort når du er på Island. På grunn av den økonomiske krisen i landet, nøler flere norske banker i dag med å veksle penger per i dag, og får du vekslet penger, kan du oppleve at kursen har falt ytterligere noen dager senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.