Hit bør du dra nå

Grisebillig i kriselandet.

Lav islandsk kronekurs gjør sagaøya billigere enn på lenge. Foto: Colourbox
Lav islandsk kronekurs gjør sagaøya billigere enn på lenge. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Island er ute i hardt vær for tiden, og den islandske krona har falt kraftig. Det gjør det tidligere ganske dyre reisemålet til et land der du nå får mye mer for pengene enn før.

Vil du sikre deg et reisekupp til sagaøya, og samtidig hjelpe til ved å sprøyte inn litt penger i den skakkjørte islandske økonomien, bør du ta en tur nå.

Rundt 2.000 kroner tur/retur

I stedet for å dra på julegaveshopping til London eller en av de andre typiske shoppingbyene i Europa, kan du komme ekstra godt ut av å dra til Reykjavik nå.

Vi søkte på flyreiser med SAS og fant mange flyreiser helt ned i 2.030 kroner tur/retur for de som ønsker å reise i november eller desember. Det samme gjelder Icelandair, som har turer til 2.155 kroner tur/retur i november og desember.

Valutaen stuper

Ifølge tall fra Norges Bank, ble kursen i går notert til 2,74 norske kroner per 100 islandske kroner. For en måned siden var kursen på 6,31 norske kroner per 100 islandske kroner. I dag vil du altså få mer enn dobbelt så mye for pengene dine som for en måned siden.

Store svingninger i kursen, gjør at det kan være greit å bare belage seg på å betale med kort når du er på Island. På grunn av den økonomiske krisen i landet, nøler flere norske banker i dag med å veksle penger per i dag, og får du vekslet penger, kan du oppleve at kursen har falt ytterligere noen dager senere.

Tre ting å gjøre i Island

Drømmer du om varme kilder, fest i Reykjavik, islandshestsafari og Den Blå Lagune, trenger ikke dette å være en dyr fornøyelse. Se bilder fra lagunen her.

Opplev den uvanlige naturen på Island på hesteryggen. Foto: Ida Lindell/Stock.XCHNG
Opplev den uvanlige naturen på Island på hesteryggen. Foto: Ida Lindell/Stock.XCHNG Vis mer


En ridetur
Islandshestene er et av Islands nasjonalsymboler, og alle turister bør få seg en tur på disse småhestenes sterke rygger. Den islandske hesten ble brakt til Island da nordmenn fra Vestlandet og Nord-Norge fra år 874 og fremover utvandret i stor stil. Den karakteristiske islandshesten nedstammer altså hovedsakelig fra en norsk hesterase, og rasen har siden holdt seg ren ettersom Island som øya er isolert fra resten av Europa.

Test nattelivet
En kveld ute i den lille storbyen Reykjavik er et must. Byen er velkjent for sitt spreke natteliv, og sies å være bade trygg og overkommelig i størrelse, selv om den på grunn av jordskjelvfaren kun er bebygd med relativt lave hus og dermed sprer seg mye utover. Byen har alt fra heftige diskoteker til levende musikk og rolige kaffebarer. Det eneste minuset er de vanligvis heftige prisene på alkoholen, men den lave islandske kronekursen gjør nå at drikking på sagaøya er billigere enn på lenge.

Prøv en av de varme kildene
En tur til en av de varme kildene er et must for de som besøker Island. Hete kilder finnes flere steder, og noen er mer kommersielt tilpasset enn andre. Den Blå Lagune er mest kjent, og denb ligger ikke så langt fra Keflavik flyplass utenfor Reykjavik.

Dampende hett i Reykjavik

Få flere reisetips om Island her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer