Hit bør du ikke reise

Etter truslene mot Norge og andre land, er UD og andre lands reiseråd nå oppdatert. Se rådene her.

Hvor er det trygt å reise, og hvor bør du holde deg unna?
Hvor er det trygt å reise, og hvor bør du holde deg unna? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Terrortrusler mot Norge var det ikke mange som hadde ventet. Men nå er det presentert, og både myndigheter, reisebransje og forretningsvirksomheter tar konsekvensene. Braathens og SAS melder begge at flyene vil bli utstyrt med skudd- og innbruddsikre dører inn til cockpit. En allerede vaklende norsk reiselivsnæring er redd for at dette skal bli enda et skudd for baugen på mange synkende skip, og norske bedrifter med virksomhet i usikre land (for eksempel Midt-Østen) innfører ekstraordinære sikkerhetstiltak og begrensninger på reisevirksomhet.

Redd?

Hvilke land holder du deg helst unna? (Avsluttet)
Kina(40%) 409
Kenya og Tanzania(27%) 281
USA(15%) 152
Indonesia (Bali)(8%) 84
Thailand(6%) 63
Storbritannia(2%) 24
Australia(2%) 16
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.


Fokus på Europa

Terrorfrykt og SARS-viruset har skremt mange fra å reise til Asia nå. Og allerede forut for krigen mot Irak meldte flere i reisebransjen at de merket at kundene valgte andre reisemål enn tidligere. Dubai og USA falt i popularitet, og fokus ble flyttet til Europa. Det fortalte Geir Vindedal i Zolong som også mener at reiseangsten er proporsjonal med prisen på reisen. Altså at vi gjerne reiser, bare prisen på turen blir lav nok.

Og prisene har sunket. Både påskeferien, perioden forut og ukene etter påske bød på priser på charterreiser i siste liten, som var langt lavere enn tidligere år. Bestillingene gikk ned, og flere reiseselskaper utsatte oppstart av reisemål som Tyrkia for å minimere tapene.

 • Er redsel grunn nok til avbestilling?
 • Flere advarsler

  I høst skrev vi om reiseadvarsler etter bombeattentatet på Bali i oktober. Denne artikkelen finner du her. Som en følge av denne hendelsen gikk norske UD – og andre lands myndigheter – ut og advarte mot reiser eller oppfordret til forsiktighet ved reiser i Sørøst-Asia. Deretter fulgte Irak-krisen. Advarsler i kjølvannet av disse begivenhetene finner du her.

  Siden disse krisene er det også andre ting som har endret seg, og det har kommet flere reiseadvarsler; også fra norske UD. Nye områder som har kommet til den norske advarselslisten, er i tillegg til Irak og flere land i Midtøsten, Elfenbenskysten, Øst-Afrika og Venezuela. Dessuten er flere advarsler knyttet opp mot utbrudd av SARS. Mer inngående om disse advarslene kan du lese her.

  Du kan selv sjekke reiseadvarsler på myndighetenes nettsider. Se advarslene og lenkene til nettsidene her:

 • Norske UDs reiseråd

 • Svenske UDs reiseråd

 • Britiske reiseråd

 • Amerikanske reiseråd
 • Oppdatert fra 26. februar og 20. mars.

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer