Hit bør du ikke reise

Etter truslene mot Norge og andre land, er UD og andre lands reiseråd nå oppdatert. Se rådene her.

Hvor er det trygt å reise, og hvor bør du holde deg unna?
Hvor er det trygt å reise, og hvor bør du holde deg unna? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Terrortrusler mot Norge var det ikke mange som hadde ventet. Men nå er det presentert, og både myndigheter, reisebransje og forretningsvirksomheter tar konsekvensene. Braathens og SAS melder begge at flyene vil bli utstyrt med skudd- og innbruddsikre dører inn til cockpit. En allerede vaklende norsk reiselivsnæring er redd for at dette skal bli enda et skudd for baugen på mange synkende skip, og norske bedrifter med virksomhet i usikre land (for eksempel Midt-Østen) innfører ekstraordinære sikkerhetstiltak og begrensninger på reisevirksomhet.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.

Fokus på Europa

Terrorfrykt og SARS-viruset har skremt mange fra å reise til Asia nå. Og allerede forut for krigen mot Irak meldte flere i reisebransjen at de merket at kundene valgte andre reisemål enn tidligere. Dubai og USA falt i popularitet, og fokus ble flyttet til Europa. Det fortalte Geir Vindedal i Zolong som også mener at reiseangsten er proporsjonal med prisen på reisen. Altså at vi gjerne reiser, bare prisen på turen blir lav nok.

Og prisene har sunket. Både påskeferien, perioden forut og ukene etter påske bød på priser på charterreiser i siste liten, som var langt lavere enn tidligere år. Bestillingene gikk ned, og flere reiseselskaper utsatte oppstart av reisemål som Tyrkia for å minimere tapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer