Hit bør du legge all inclusive-ferien

Vi prissjekker sommerferien til Tyrkia, Kreta og Mallorca.

Det er i gjennomsnitt 11.405 kroner billigere for en familie på fire å feriere to uker i Tyrkia, enn på Mallorca. Foto: Ving
Det er i gjennomsnitt 11.405 kroner billigere for en familie på fire å feriere to uker i Tyrkia, enn på Mallorca. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ser også i år at all inclusive er fortsatt populært, sier kommunikasjonsdirektør Lena S. Petersson i Star Tour til DinSide. I Tyrkia kan du få all inclusive-hoteller for en brøkdel av hva disse hotellene koster i euro-land. Så spesielt for barnefamilier med kanskje to-tre barn, er jo dette en innertier, fortsetter kommunikasjonsdirektør Petersson.

Vi har sjekket hva det koster for en familie på fire, med to voksne og to barn, å feriere i to uker på all inclusive-hotell.

Vi vil hit

De fleste av de tre største charterselskapene i Norge er stort sett enige om at noen av de mest populære feriedestinasjonene for norske charterturister sommeren 2010, er Kreta, Tyrkia og Mallorca.

- Det ser ut til at det blir Middelhavet for alle penga, sier kommunikasjonsdirektør Lena S. Petersson i Star Tour. Og hvis vi ser på øyene, så er Kreta, Kypros og Mallorca best. Vi ser også at Tyrkia sammen med Tunisia kommer, det er jo ekstra bra for lommeboken der. Trenden med å reise til ikke-euro-land fortsetter altså fra i fjor, sier Petersson.

- Kreta er helt klart nummer en fremdeles, og Bulgaria er også veldig godt booket - og det samme er Kroatia, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

- Her er det ikke tvil; Tyrkia er den store vinneren på charterhimmelen 2010, sier algsdirektør Christian Grønli i i Ving Norge. Grunnen til det er at det er utenfor euro-sonen; det er rimelig å reise, rimelig å feriere, høy kvalitet på bostedene og så er det det tyrkiske kjøkkenet, sier Grønli til DinSide. Mallorca har sine trofaste venner, og det er en meget stor andel barnefamilier som ferierer der, sier Grønli videre.

I vår pristest har vi derfor sjekket hva det koster å bo med alt inkludert på nettopp noen av de mest populære destinasjonene: Kreta, Mallorca og Tyrkia. Du kan se den detaljerte prisoversikten lenger ned på siden.

Har du heller lyst til å reise i vinterferien eller påskeferien, eller husker du ikke helt når skolenes sommerferier starter og slutter? Du kan sjekke når det er skoleferier i ditt fylke, ved hjelp av DinSides skoleferieoversikt. For deg som har anledning til å reise utenfor skolenes ferier, kan ferieoversikten også gi en pekepinn på når det er billigst å reise - det er selvsagt utenom skoleferiene.

Familieferie

Vi har sjekket prisene for en familie på fire, bestående av to voksne og to barn på fem og ti år. Avreisested er Oslo, og vi har forsøkt å finne hoteller av samme standard og på omtrent samme sted. Mer detaljert om de ulike hotellene kan du lese i tabellen nedenfor. Vi har sjekket prisene hos Ving, Apollo, Star Tour og Nazar.

Prisen viser billigste alternativ som vi har funnet for vår familie i det gitte området, med all inclusive og med minst tre stjerner. Det er ikke er alle charterselskapene som har et like omfattende nettverk av all inclusive-hoteller alle steder - derfor kan det være noe avvik i forhold til beliggenhet på de ulike destinasjonene.

Tyrkia billigste destinasjon

Dersom du sorterer tabellen etter pris, vil du se at Tyrkia i stor grad representerer den rimeligste enden av lista, mens Mallorca i stor grad befinner seg i den andre - altså i den dyreste - enden av prislisten. Gjennomsnittsprisen for familieferien i Tyrkia er 31.986 kroner, mens den er 34.963 kroner for Kreta-ferien og 43.391 kroner for Mallorca-ferien. Med utgangspunkt i de prisene vi har innhentet, slipper du altså med en 11.405 kroner rimeligere gjennomsnittspris dersom du velger Tyrkia heller enn Mallorca.

Dersom vi ser på hvilket av charterselskapene som har de rimeligste gjennomsnittsprisene til Tyrkia, er det Nazar som har de billigste turene i vårt utvalg. Ving og Star Tour følger like etter, mens Apollo er dyrest.

Nazar har også den billigste pakkereisen til Tyrkia: 28.680 kroner for to ukers ferie for hele familien med all inclusive på Karat Hotel i Alanya.

Billigst til Kreta: 29.480 kroner med Nazar på Castro Hotel ved landsbyen Maleme ved Chania-kysten (Vings Sunwing Resort-hotell for 27.970 kroner, som kommer ut som absolutt billigst dersom vi sorterer tabellen etter pris, har ikke et fullgodt all inclusive-tilbud, og er dermed ikke helt sammenliknbar med de andre.)

Det er Ving som har de billigste gjennomsnittsprisene til Kreta (blant vårt utvalg).

Billigst til Mallorca: 35.952 kroner med Star Tour på Leiligheter Cala Millor Park.

Det er også Star Tour som har de rimeligste gjennomsnittsprisene til Mallorca (blant vårt utvalg).

All inclusive-ferier (Prisen er for to voksne og to barn i 14 dager, med avreise ila. uke 29, 2010.)
ReiseselskapStedHotellAnt. stjernerRomAvreise Pris
Star TourKreta, Chaniakysten (Agia Marina)Leiligheter Atlantica Caldera Village41 stk. 2-roms leilighet22. juli35954
Star TourKreta, Chaniakysten (Maleme)Hotell Louis Creta Princess41 dobbeltrom22. juli40152
VingKreta, HersonissosMediterraneo3+1 familierom22. juli35980
VingKreta, MakrigialosSunwing Resort Makrigialos1)41-roms leilighet22. juli27970
ApolloKreta, RethymnonRethymno Mare Resort3+1 stk. dobbeltrom22. juli35592
ApolloKreta, Platanias, ChaniaLouis Creta Princess41 stk. dobbeltrom22. juli37492
NazarKreta, Chania-området (Maleme)Castro Hotel31 dobbeltrom22. juli29480
NazarKreta, RethymnonRethymno Village31 familierom22. juli37080
Star TourTyrkia, AlanyaBlue Star Club Dem & Spa Resort41 dobbeltrom/ familierom24. juli32314
Star TourTyrkia, AlanyaLeiligheter Margarita3+1 stk. 2-roms leilighet24. juli31392
VingTyrkia, SideCan Garden3+1 stk. dobbeltrom24. juli29280
VingTyrkia, AlanyaBlue Diamond3+2 stk. dobbeltrom25. juli33580
ApolloTyrkia, AlanyaTaksim International Obaköy3+1 stk. dobbeltrom24. juli33892
ApolloTyrkia, AlanyaBeach Club Doganay41 stk. dobbeltrom24. juli34672
NazarTyrkia, AlanyaGrand Bali31 familiesuite25. juli32080
NazarTyrkia, AlanyaKarat Hotel31 dobbeltrom25. juli28680
Star TourMallorca, Cala MillorLeiligheter Cala Millor Park31 stk. 2-roms leilighet23. juli35952
Star TourMallorca, Cala MillorLeiligheter Bahía Grande41 stk. 2-roms leilighet23. juli40572
VingMallorca, AlcudiaCondesa de la Bahia3+2 stk. dobbeltrom23. juli57180
VingMallorca, Playa de PalmaRiu Concordia3+2 stk. dobbeltrom23. juli48220
ApolloMallorca, Playa del MuroViva Alcudia Sun Village3+1 stk. 2-roms leilighet24. juli37592
ApolloMallorca, Cala d'OrFerrera Blanca41 stk. junior suite24. juli40832
Vi har foretrukket dobbeltrom der dette har vært mulig for fire personer, for øvrig har vi valgt det rimeligste romalternativet der dobbeltrom for fire ikke har vært mulig.
1) Her er det ikke full all inclusive, men noe de kaller Sunwing Resort Inclusive - som innebærer alle frokoster og 5 av 7 eller 10 av 14 lunsjer og middager fra buffét.
Vi tar forbehold om feil, prisendringer og utsolgte reiser.


Billigste charterselskap
Hvilket charterselskap bør du velge, dersom du er ute etter den billigste reisen? Det er Nazar som har den rimeligste gjennomsnittsprisen, alle destinasjonene sett under ett.

Nazar er imidlertid det eneste av de fire selskapene i denne testen som ikke selger reiser til Mallorca. Mallorca er jo også det desidert dyreste reisemålet i denne testen, så dersom vi holder Mallorca utenfor gjennomsnittsprisene også hos de øvrige charterselskapene, er det Ving som har de laveste gjennomsnittsprisene (31.703 kroner), tett fulgt av Nazar (31.830 kroner). Deretter følger Star Tour (34.953 kroner) og til slutt Apollo (35.412 kroner).

For badeglade familier kan det kanskje friste med charterhotell med badeland på hotellområdet? I artikkelen Gjør charterturen litt villere kan du se hvor du finner disse hotellene - og hva det koster å bo der.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer