Hit flyr du direkte fra Norge

Mange ruter har forsvunnet, men det er fortsatt flust å velge i.

Publisert
Sist oppdatert

Siden sist vi sjekket hvilke direkteruter som finnes, i mai, har det skjedd mye i flybransjen. Drivstoffprisene skjøt i været, for så å falle igjen, en rekke flyselskaper gikk konkurs, og nå gir en global finanskrise hele bransjen store utfordringer.

Signalene om rutekutt kom allerede rett over sommeren. Alle de store flyselskapene i Norge, SAS, Norwegian, Sterling og Ryanair meldte at de ville revurdere sine rutenett. Resultatet ble at selskapene bestemte seg for at en rekke direkteruter skulle droppes.

194 direkteruter

DinSide har nå oppdatert sin oversikt over alle direkterutene fra Norge. Vi fant at det finnes 194 direkteruter totalt. Vi har direkteruter til London, Købehavn, Reykjavik, Teeside, Færøyene, Gdansk, New York og mange andre spennende reisemål.

Flest fra Oslo

På null komma svisj kommer du deg ut i den store verden - med direktefly. Foto: Warisara Niemwongse
På null komma svisj kommer du deg ut i den store verden - med direktefly. Foto: Warisara Niemwongse Vis mer


Det er, ikke overraskende, fra Oslo Lufthavn det går flest direkteruter. Herfra kan du fly til 79 destinasjoner. Det er en stor nedgang fra i sommer, da det gikk 94 direkteruter fra Gardermoen. En god del ruter er nedlagt, men noen har bare forsvunnet fordi de kun går om sommeren, og kan dermed godt dukke opp igjen neste vår.

Vår opptelling viser forøvrig at Stavanger har 25 direkteruter til utlandet, Bergen har 23, Torp har 20, Rygge har 16, Trondheim har 14, Tromsø har fem, Kristiansand har fire, Haugesund og Ålesund tre hver, mens Skien og Fagernes har én rute hver.

Rutekutt

Av de rutene som er kuttet siden vi sjekket sist, er blant annet de tre rutene til Pakistan med Pakistan International Airlines: Lahore, Karachi og Islamabad. SAS flyr ikke lenger direkte til Bristol, og Lisboa har også forsvunnet fra direkteflykartet (hit fløy SAS og TAP).

Det er Sterling som har redusert rutetilbudet aller mest. Selskapet har blant annet droppet Amsterdam, Chambery, Brüssel, Dortmund, Firenze og London. Nå har lavprisselskapet ni direkteruter fra Oslo.

Da vi sjekket direkterutene i mai, fant vi at det fantes 205 direkteruter. Altså har direkterutetilbudet blitt litt mindre, men ikke så veldig. Noen ruter er kuttet, mens andre er åpnet.

Lenkene under tar deg videre til tabellene som viser de forskjellige flyplassenes direkteruter. Merk at vi har tatt med både vinter- og sommerruter. Merk også at selv om noen sommerdestinasjoner er forsvunnet, kan det hende de dukker opp igjen når flyselskapene lanserer sine sommerprogram.

Her ser du direkterutene:

  1. Oslo - A-L
  2. Oslo - M-Å
  3. Fra Torp, Rygge, Skien og Fagernes
  4. Fra Kristiansand, Stavanger og Haugesund
  5. Fra Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer