Hit går vinterens drømmereiser

Vi ba charterekspertene avsløre sine favoritter.

Se hva som venter deg i vinter... Foto: Paradise Koh Yao Resort
Se hva som venter deg i vinter... Foto: Paradise Koh Yao Resort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren i Norge kan bli i lengste laget. For mange er det obligatorisk med en solferie vinterstid, og kanskje går du i tanker om det samme? Men hvor skal vinterens drømmeferie gå?

Vi spurte ekspertisen hos de største charterselskapene hvor de kunne tenkt seg å reise på ferie i vinter. Vi ba dem komme med et eksotisk forslag, og et mer "tradisjonelt" reisemål.

Luksusferie i Thailand og eventyr i Egypt

Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour, behøver ikke tenke seg lenge om for å bestemme seg for hvilke reismål hun vil anbefale. Det må i hvert fall bli Thailand.

- Jeg vil dra til Blue Unique Indigo Pearl i det nordlige Phuket. Jeg får feriefølelse bare av å tenke på det nå, jeg. Dette hotellet er helt fantastisk, og er blitt kåret til et av verdens mest originale designhoteller av Conde Nast Traveler, forteller hun.

Indigo Pearl er bygget oppå en tinngruve, og dette har påvirket interiøret på en spesiell og velfungerende måte. Hotellet har tre flotte bassengområder, eget spa, tilbyr yoga- og pilatesklasser, og har flere restauranter med nydelig mat.

- Her blir du tattt hånd om med kjærlighet og omtanke. Det er et av de flotteste hotellene jeg har vært på, sier Larsen-Vonsett.

Etter en uke på Indigo Pearl, vil hun reise videre til Paradise Koh Yao på øya Koh Yao Noi i Phang Nga-bukten mellom Phuket og Krabi.

- Hit reiste jeg med mann og spaghettispisende barn, mens de andre gjestene for det meste var par på bryllupsreise eller kjærlighetsferie. Vi hadde det helt fantastisk likevel, men neste gang drar jeg bare med mannen min, sier Larsen-Vonstett.

Priser: Reiser du gjennom Star Tour, koster en uke på Indigo Pearl fra 12.198 kr per person, mens en uke på Paradise Koh Yao koster fra 14.248 kr per person.

Når Larsen-Vonstett skal velge et mer nærliggende alternativ til vinterens drømmeferie, vil hun dra på cruise på Nilen. Den perfekte kombinasjon av avslapping og opplevelser, da man reiser på utflukter til Kongens dal og andre historiske severdigheter.

- Egypt er mystikk og stemning, og da jeg var på nilcruise ble jeg overrasket over at Nilen var helt annerledes enn jeg trodde. Vannet var mye renere, og elvebreddene mer fargerike. Jeg forestilte meg skittenbrunt vann og ørkenlandskap, men det var feil.

Pris: Nilen-cruiset Isis med TEMA-reiser koster fra 9.698 kr per person for en ukes seilas.

Det er tydelig at Indigo Pearl er et hotell som gjør inntrykk. Også Elisabeth Larsen-Vonstetts kollega, kommunikasjonsdirektør Lena Petersson, plukker ut dette hotellet for sin drømmeferie.

- Dette er hotellet som får selveste reisemagasinet over alle reisemagasiner Conde Nast til å miste pusten. Her ville jeg bestilt en suite - da har du eget spa-rom midt i suiten, sier Petersson.

Også når det gjelder litt mindre eksotiske vinterreisemål, faller Peterssons valg på Egypt.

- Min neste vinterfavoritt ligger nærmere - hotell Blue Inclusive Fanara i Sharm el Sheikh. Hit skal jeg i vinter & snorkle med familien min. Målet er og en tur til Kairo for vise barna pyramidene og sfinxen! En opplevelse av de store.

Hvis det ikke hadde blitt Egypt, hadde Petersson tatt med familien til Gran Canaria.

- Jeg blir aldri lei øya, som etter min mening har mye å by på. Her ville jeg bodd på Blue Village Bahia Feliz i de nyrenoverte leilighetene rett på stranda og så ville jeg bestillt all-inclusive så alle fikk fri.

Priser: En uke på all inclusive-hotellet Fanara i Sharm el Sheik koster fra 10.516 kr for to personer i dobbeltrom. En uke på Bahia Feliz koster fra 8.596 kr for to personer i toromsleilighet.Voksenferie på Tenerife, og moro på Manhattan

Gunnar Grosvold, administrerende direktør i Ving, har allerede spikret to ferier i løpet av vinteren.

Før jul reiser han til Vings nye voksenhotell på Tenerife, Sunprime Coral Suites & Spa.

- Hotellet er helt nyoppusset, og har en nydelig takterrasse med flott utsikt over havet. Også er det en spesiell atmosfære siden hotellet er kun for voksne, sier Grosvold.

Pris: En uke for to personer i dobbeltrom koster 7.690 kr.

Grosvold holder også en knapp på en storbyferie i New York.

- Jeg vet ikke om noen storby som kan måle seg med New York. I tillegg er dollarkursen lav og de fleste hoteller har meget gode tilbud om dagen. Jeg mener det er finest å bo i Soho eller Noho syd på Manhattan, sier Grosvold.

At New York er et bra reisemål akkurat nå, har Grosvold helt rett i. Per 16. november var dollarkursen 5,57, ifølge Norges Bank. DinSide har tidligere skrevet om at hotellprisene stuper i New York. Det er altså ingen grunn til å utsette drømmeturen til New York. Denne vinteren er et veldig gunstig tidspunkt å reise.

Mer stoff fra New York finner du her.

Familiemoro på Fuerteventura og oppdagelsesferd til Cuba

Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, har ikke vanskeligheter med å velge sine vinterlige drømmereisemål.

Hun anbefaler Fuerteventura, som er den mest solsikre av alle Kanariøyene. Øya lokker med autentiske små landsbyer, spennende natur og strender i verdensklasse.

- Her vil jeg bo på lekre Las Playitas som er et komplett sports- og ferieresort. Dette kan vi kalle Atlanterhavets største lekeplass, og hit tar jeg gjerne med familien. Her kan vi kombinere ferie, sol og bad med sport og aktiviteter. Spinning og yoga på morgenen ute i friluft med deilig havutsikt for meg og mannen min, mens barna går i sports academy og lærer å seile, svømme og spille golf. Vi leier off road sykler og sykler i fjellene og kan kose oss med ekstra god samvittighet med deilig tapas og god spansk vin.

Pris: Fra 3.700 kr per person for en uke med fly og hotell eller leilighet.

Det mer eksotiske reisemålet Begby vil besøke er Cuba i Karibia.

- Som også mange andre nordmenn har gjort det siste året, har jeg lest boken Drømmehjerte av Cecilia Samartin, og har fått veldig lyst til å oppleve Cuba. Her tror jeg at jeg velger en kombinasjon av Havanna og Varadero, drikker rom og hører salsamusikk i musikkbarer i Havnna og nyter solen og varmen på de lekre strendene i Varadero - som så vakkert er beskrevet i boken.

Pris: Fra 11.048 kr per person for fly og hotell.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer