Hit kan du (kanskje) reise i sommer

10. juli skal vi få vite hvilke land myndighetene åpner grensene mot - men danskene har allerede kartet klart.

HELLASFERIE? Norgesfavoritten Kreta kan stå på den norske lista over steder du kan reise når dette blir klart 10. juli. Danskene kan allerede reise hit, og finnene har også Hellas som et av landene de anser det sannsynlig at de åpner for reiser til fra 13. juli. Hellas har også lavere antall nye smittetilfeller enn Norge siste 14-dagers periode. 19. juli gjenopptar pakkereiseselskapet TUI reiser hit, i tillegg til greske Rhodos. med Foto: Kristin Sørdal
HELLASFERIE? Norgesfavoritten Kreta kan stå på den norske lista over steder du kan reise når dette blir klart 10. juli. Danskene kan allerede reise hit, og finnene har også Hellas som et av landene de anser det sannsynlig at de åpner for reiser til fra 13. juli. Hellas har også lavere antall nye smittetilfeller enn Norge siste 14-dagers periode. 19. juli gjenopptar pakkereiseselskapet TUI reiser hit, i tillegg til greske Rhodos. med Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erna Solberg oppfordrer fremdeles til Norgesferie for alle som vil ha en forutsigbar ferie i sommer, for selv om grensene åpnes mer og mer så er det kun på 14-dagers-basis og med forbehold om at smitteøkning kan føre til at bommen går ned dersom smitten går opp.

Grensene til Norden (med unntak av Sverige) ble åpnet 15. juni - og forrige uke fikk vi beskjeden om at Norge nå planlegger for å åpne grensene for turisttrafikk også mot øvrige EØS- og Schengen-land, med forbehold om smittesituasjonen tilsier at det er ok.

Lista vil imidlertid ikke være klar før 10. juli. Men danskene har allerede sin grønt-lys-liste, finnene har noen sannsynlige kandidater for åpning - og smittetallene fra europeiske helsemyndigheter sier sitt.

Av de tradisjonelle norske Syden-favorittene utpeker Hellas seg på flere måter:

Danskene kan reise dit allerede nå; finske myndigheter utpeker Hellas som et av ganske få land de anser som de sannsynligvis vil åpne til - og Hellas har lavere antall nye smittede enn Norge siste to uker.

Charterselskapet TUI annonserte også tirsdag 30. juni at de nå gjenopptar reiser til både Kreta og Rhodos, fra og med 19. juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer