Hit kan du reise med all inclusive i 2013

Hundrevis av hoteller på flere titalls destinasjoner.

Barut Hotel Lara Resort Spa & Suites i Antalya, Tyrkia, er blant Vings mest populære all inclusive-hotell. Foto: Ving
Barut Hotel Lara Resort Spa & Suites i Antalya, Tyrkia, er blant Vings mest populære all inclusive-hotell. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

All inclusive blir stadig mer populært. I 2013 har du hundrevis av all inclusive-reiser å velge mellom, fra de store norske charterselskapene. I tillegg kommer cruiseselskapene, temareisene og det som tilbys av andre mindre reiseselskaper og reisebyråer.

Det er selvsagt heller ingenting i veien for å pakke din helt egen all inclusive-ferie; bestiller du fly og hotell selv, kan du også bestille med all inclusive inkludert.

Etterspørselen bestemmer

Du har til sammen hundrevis av hoteller med all inclusive-reiser å velge mellom fra charterselskapene. Tilbudet gjenspeiler litt etterspørselen, altså på hvilke destinasjoner turistene etterspør dette tilbudet. Det gjenspeiler også det øvrige utvalget av spisesteder på reisemålet - er det få restauranter utenfor hotellet, er det ofte tilbud om all inclusive inne på hotellområdene.

Hva foretrekker du?

Når du reiser på charterferie: Kjøper du overnatting med all inclusive eller hva? (Avsluttet)
All inclusive eller liknende(38%) 422
Ingen av delene, spiser på restaurant eller i leiligheten(27%) 301
Frokost(19%) 212
Det varierer(8%) 90
Halvpensjon(6%) 65
Helpensjon(1%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Både Ving og Star Tour sier til DinSide at den store økningen i etterspørselen etter all inclusive-reiser kom for noen få år siden, og at etterspørselen etter denne typen reiser nå er stabil.

Tyrkia er populært

All inclusive med Star Tour

Star Tour har all inclusive-hoteller i Tyrkia, Bulgaria, Tunisia, Mexico, Egypt, Hellas, Kypros, Spania, Maldivene, Barbados, Kapp Verde, Kenya.

På disse destinasjonene kan du også kjøpe all inclusive mot tillegg - i tillegg til i Italia.


– Etterspørselen etter all inclusive har stabilisert seg de siste par årene. Det er Tyrkia som er det mest populære stedet for all inclusive. På reisemål hvor det er lite utvalg av spisesteder og restauranter, som for eksempel Kapp Verde, er all inclusive også populært, ifølge Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

All inclusive med Ving

Ving har inclusive-hoteller i: Tyrkia, Bulgaria, Spania, Cuba, Gambia, Egypt, Hellas, Mexico, Seychellene, Sri Lanka.

I tillegg til på de nevnte destinasjonene, hvor all inclusive mot tillegg også er en mulighet, kan du kjøpe all inclusive mot tillegg på St. Martin i Karibia.


– Det er fremfor alt i Tyrkia og Egypt vi finner mange all inclusive-hoteller i Vings program, men også Spania og våre langdistansereisemål tilbyr mange av disse hotellene, sier Marie-Anne Zachrisson, salgsdirektør i Ving.

Hun nevner nykommeren Aruba som et eksempel på en langdistansedestinasjon med mange all inclusive-hoteller.

På Aruba finner du også verdens mest harry suvenirer

– Våre mest populære hoteller som raskest blir utsolgt er våre egne Sunwing Family Resorts, her er det mange familier som velger all inclusive-pakker og dermed får forutsigbare ferieutgifter. Et annet godt eksempel er Barut Hotel Lara Resort Spa & Suites i Antalya, Tyrkia, hotellet er meget populært og blir fort utsolgt i perioder, sier Zachrisson til DinSide.

Informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour. Foto: barbro.steinde@gmail.com
Informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour. Foto: barbro.steinde@gmail.com Vis mer
Salgsdirektør Marie-Anne Zachrisson i Ving.
Salgsdirektør Marie-Anne Zachrisson i Ving. Vis merVing har til sammen 294 hoteller med all inclusive i en eller annen form, fordelt på 20 destinasjoner. Ifølge Larsen-Vonstett har Star Tour totalt 239 hotell med all inclusive i en eller annen form, i sommerprogrammet for 2013.

All inclusive med Apollo

Apollo har all inclusive på 232 hoteller, og all inclusive mot tillegg på 125 hoteller, til sammen 357 hoteller. Du finner all inclusive-hotellene i:

Bulgaria, Cuba, De forente arabiske emirater, Den dominikanske republikk, Egypt, Hellas, Indonesia, Israel, Jordan, Kenya, Kroatia, Kypros, Mexico, Montenegro, Spania, Tyrkia.

I tillegg til disse destinasjonene, hvor du også kan bestille all inclusive mot tillegg på mange hoteller, kan du også bestille all inclusive mot tillegg i Thailand, Trinidad og Tobago, og Vietnam.


Apollo, som er den tredje av de tre største charterselskapene i Norge, har all inclusive på i alt 232 hoteller, på 16 destinasjoner. De har de fleste all inclusive-hotellene i Hellas, fulgt av Spania, Tyrkia og Den dominikanske republikk. Dette gjenspeiler nok også hvor reiseselskapet har hovedtyngden av hotellene sine.

Cruiseselskapene lanserer drikk-så-mye-du-orker-pakker

Hva er egentlig "all inclusive"?

Det finnes hoteller med all inclusive inkludert, og med all inclusive som tillegg - altså som du kan velge å kjøpe som tillegg når du bestiller. Noen charterselskaper lar deg også velge ulike grader av all inclusive, kanskje vil du kun ha det i en del av ferien. Dette vil stå spesifisert i beskrivelsen av tilbudet når du bestiller, så sjekk at du bestiller det du faktisk mener å bestille.

Du bør også være oppmerksom på at det også er forskjell på all inclusive på et tre-stjerners hotell og all inclusive på et femstjerners hotell. Variasjonen og innholdet vil være større på et dyrere hotell, enn det er på et rimeligere hotell. Dette vil være spesifisert på nettsidene, i informasjonen om hotellet, så les dette nøye før du bestiller.

På noen hoteller kan du også velge helpensjon eller halvpensjon. Halvpensjon betyr frokost og middag, mens helpensjon betyr fokost, lunsj og middag. Dette er oftest kun mat - drikken må du betale i tillegg, på stedet.

Les også: All inclusive betyr ikke fri flyt ...

Drikke inkludert, barn spiser ofte gratis

All inclusive betyr i utgangspunktet at alt er inkludert. Dette betyr som oftest at alle måltider er inkludert i prisen - eller altså at du forhåndsbetaler dette når du bestiller reisen. Du får da frokost, lunsj og middag - og gjerne noe snacks og et lett måltid innimellom. I tillegg er gjerne drikken inkludert i prisen. Du skal merke deg at det gjerne da er snakk om vann, leskedrikk og lokalprodusert øl og vin. Dersom du ønsker å drikke amerikansk øl, eller kanskje en skotsk whisky, må du betale for dette på vanlig måte.

Reiseselskapene kjører gjerne kampanjer med tilbud som barn spiser gratis, på hoteller med all inclusive som tillegg. Dette gjelder ofte utvalgte hoteller. Du finner informasjon om dette på nettsidene til reiseselskapene. Ellers er det gjerne halv pris på all-inclusive-tillegget for barn, i forhold til prisen for voksne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer