Hit lokker årets filmer turistene

Kinofilmene skape nye reisetrender. Her er stedene årets filmer vil lokke turistene.

Publisert
Sist oppdatert

Kinofilmene inspirerer oss til å reise til nye reisemål. Det betyr at en rekke nye og "ukjente" destinasjoner vil merke en økning i turisttilstrømmingen etterhvert som neste års store kinofilmer har premiere.

Ringenes Herre fristet folk til å reise til Sørøya i New Zealand, Kaptein Corellis mandolin satte den greske øya Kefalonia på turistkartet for alvor, mens Løvenes konge i sin tid fikk folk til å bestille safaritur i Afrika.

Årets trendsettere

Cartagena er et spennende reisemål som vil trekke turister i 2008. Foto: Inga Ragnhild Holst
Cartagena er et spennende reisemål som vil trekke turister i 2008. Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer


I år er det filmer som Australia, The Cup, Kjærlighet
i koleraens tid og Damenes detektivbyrå nr. 1 som vil skape reisetrender, skriver The Independent.

De to førstnevnte er spilt inn i Australia. Filmen kalt Australia er spilt inn i og rundt Darwin, i Northern Territory, og handler om japanernes bombing av byen under andre verdenskrig. Nicole Kidman spiller i denne. The Cup, med blant andre Pierce Brosnan, handler om det verdenskjente galloppløpet The Melbourne Cup, som DinSide Reise har vært på. Begge filmene er ventet å trekke turister til Nord-Australia og Melbourne.

Snart kommer også filmen Kjærlighet i koleraens tid, etter den populære boken til Gabriel García Márquez. Den ventes å lokke turistene til Colombia og Cartagena. Les vår reiseskildring fra Cartagena her.

Safarilandet Botswana

Et eksempel på et av blinkskuddene Sverre Brubæk tok i Botswana. Foto: Sverre Brubæk
Et eksempel på et av blinkskuddene Sverre Brubæk tok i Botswana. Foto: Sverre Brubæk Vis mer


Handlingen i filmen Damenes detektivbyrå nr. 1 er lagt til Botswana, et land som foreløpig ikke har hatt så mye turisme. Det kommer nok nå. Botswana går nemlig for å være et av de flotteste landene å dra på safari, og når folk får se den vakre naturen i denne filmen, vil nok bestillingene fyke i været. Bare sjekk vår bildespesial fra safari i Botswana.

OL i Kina

Det er ikke bare kinofilmene som skaper turisttrender. I 2008 vil selvsagt OL i Beijing skape en flom av turisme til Kina.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer