Hit reiser vi i 2005

Storbyer, drømmeferie og hvor vi faktisk reiser.

Publisert
Sist oppdatert

Det er kvinnene som har mest lyst til å reise. Ferieundersøkelsen fra Berg-Hansen avslører at jentene vil på tur, og at de vil langt avsted. Menn reiser også gjerne, men synes å foretrekke kortere avstander og rimeligere reiser.

Storbyer

I følge en undersøkelse fra reisebyrået Berg-Hansen skal halvparten av oss på storbyferie i 2005, en ferieform som er ekstra attraktiv for de yngste aldersgruppene, for kvinner og for de som bor nær hovedflyplassen der tilbudet er aller størst.

Og av byene er Roma den soleklare vinneren både blant kvinner og menn, til tross for at det både er dyrt å bo her, vanskelig å skaffe billetter og etterspørsel som til tider overgår tilbudet. Bak følger London og Paris.

Byer som kommer susende frem på listene over hvor vi ønsker oss er København, New York og Praha. New York er den eneste byen som virker mer fristende på menn enn kvinner i følge undersøkelsen fra Berg-Hansen.

Drømmereisen

Som i tidligere år drømmer nordmenn fortsatt om å reise til Australia, spesielt i de yngre aldersgruppene. Halvparten av oss ruger på en drøm om den store reisen til landet down under. Midt-Østen er den minst fristende delen av verden når det gjelder nordmenns reisedrømmer. Tre av fire mener området er lite attraktivt som feriemål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer