Hit reiser vi i jula

Gran Canaria og Thailand topper listen for nordmenn på juletur.

JUL I THAILAND: Det er mange som bytter ut juleferien hjemme med sol og strandliv, og i år topper Thailand reiselistene, sammen med tradisjonelt populære Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
JUL I THAILAND: Det er mange som bytter ut juleferien hjemme med sol og strandliv, og i år topper Thailand reiselistene, sammen med tradisjonelt populære Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Gran Canaria er en velkjent favoritt for varmelystne nordmenn vinterstid, men de seinere åra har kanariøya fått konkurranse av mer eksotiske reisemål.

Ifølge en pressemelding fra Virke Reiseliv er nå Thailand sammen med Kanariøyene klare feriefavoritter for dem som ønsker en varmere jul.

Spesielt bra jul

Ifølge Virke planlegger 33 prosent av nordmenn å ta juleferie i år - og av disse er det 16 prosent som oppgir at de har tenkt seg til utlandet.

Ti prosent sier at de skal slappe av, sole seg og bade i juleferien.

Årets jul er spesielt bra med tanke på langfri og dermed muligheten til å reise bort - kanskje også til destinasjoner lenger unna som medfører lengre flyreiser.

– Mange røde dager faller på virkedager denne jula. Tar man noen ekstra fridager kan man sitte igjen med to uker ferie. Alt ligger dermed til rette for at folk kan ta seg en tur til varmere strøk, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv, i en pressemelding.

– Det er helt klart en sammenheng mellom antall fridager i jula og hvor mange som bestiller jul- og nyttårsreiser. I år skal det ikke så mange ekstra fridager til for å få seg både en og to ukers ferie, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer