Hit reiser vi i jula

Gran Canaria og Thailand topper listen for nordmenn på juletur.

JUL I THAILAND: Det er mange som bytter ut juleferien hjemme med sol og strandliv, og i år topper Thailand reiselistene, sammen med tradisjonelt populære Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
JUL I THAILAND: Det er mange som bytter ut juleferien hjemme med sol og strandliv, og i år topper Thailand reiselistene, sammen med tradisjonelt populære Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Gran Canaria er en velkjent favoritt for varmelystne nordmenn vinterstid, men de seinere åra har kanariøya fått konkurranse av mer eksotiske reisemål.

Ifølge en pressemelding fra Virke Reiseliv er nå Thailand sammen med Kanariøyene klare feriefavoritter for dem som ønsker en varmere jul.

Spesielt bra jul

Ifølge Virke planlegger 33 prosent av nordmenn å ta juleferie i år - og av disse er det 16 prosent som oppgir at de har tenkt seg til utlandet.

Ti prosent sier at de skal slappe av, sole seg og bade i juleferien.

Årets jul er spesielt bra med tanke på langfri og dermed muligheten til å reise bort - kanskje også til destinasjoner lenger unna som medfører lengre flyreiser.

– Mange røde dager faller på virkedager denne jula. Tar man noen ekstra fridager kan man sitte igjen med to uker ferie. Alt ligger dermed til rette for at folk kan ta seg en tur til varmere strøk, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv, i en pressemelding.

– Det er helt klart en sammenheng mellom antall fridager i jula og hvor mange som bestiller jul- og nyttårsreiser. I år skal det ikke så mange ekstra fridager til for å få seg både en og to ukers ferie, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Bli med til de norske barene Sosialkontoret, Naboen og Hurtigruta i Playa del Inglés – Gran Canarias helt egen lysløype! Les mer her: http://www.dinside.no/reise/i-lysloypa-pa-playa-del-ingls-er-90-prosent-av-kundene-fra-norge/66770783 Vis mer

Mange flyr til Bangkok

Også reiseselskapene Ving og Ticket melder om at Thailand er veldig populært i vinter, sammen med Gran Canaria.

Ifølge Ticket er Bangkok er det mest populære reisemålet i vinter etterfulgt av Gran Canaria – både i juleferien og ellers i vinter.

- Thailand har lenge vært et veldig populært ferieland spesielt om vinteren. Bangkok, som øker litt mot i fjor, er en spennende by å begynne sin thailandsreise i, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef hos Ticket, i en pressemelding.

Ifølge Ving er de mest populære reisemålene på denne tiden av året Gran Canaria og Tenerife, men de forteller at også Thailand, Kapp Verde og Madeira lokker mange nordmenn på jule- og nyttårsferie.

Flest over 50

Ifølge Ving er det flest i alderen 50 år og oppover som reiser på ferie i jul og nyttår - men i år er det en økning i barnefamilier på juletur:

– I år ser vi en økning i antall barn som reiser, og i tillegg er det flest bestillinger til våre familiehotell disse ukene, så denne jula er det tydeligvis mange norske storfamilier som bytter ut stress og mas med sol og mer tid til hverandre, sier Røhr-Staff.

Hovedformål: Tid med familie og venner

Selv om sol og bading er populært, er det ifølge Virkes undersøkelse ingen tvil om hva som er hovedformålet med juleferien for de aller fleste:

93 prosent oppgir at formålet med høytida er å tilbringe tid sammen med familie og venner.

– Uavhengig av hvor man velger å feire jula, er kvalitetstid med våre nærmeste viktig for oss i juleferien, sier Bergmål.

  • Rundt 28 prosent oppgir at de skal bruke jula til å nyte gode måltider, både hjemme og på restaurant
  • 15 prosent av nordmenn oppgir at de vil bruke fridagene som følger med jula til å dyrke egne interesser
  • 14 prosent sier at de skal bruke ferien til å utøve aktiviteter

Miljø er viktig for flere

Virke Reiseliv kommenterer også at det er stadig flere som e opptatt av miljø når de skal reise.

– Reiselysten er på topp, samtidig som stadig flere av oss er opptatt av at reisene våre skal være så bærekraftige som mulig, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.

I Virkes undersøkelse svarte 33 prosent at miljø er styrende for deres valg av destinasjon og reiseprodukter, mot 23 prosent i 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer