Gran Canaria i jula

Hit reiser vi i juleferien

Gran Canaria er det mest populære reisemålet for nordmenn på juleferie.

GRAN CANARIA ER JULE-FAVORITT NR 1: Her tilbringer mange nordmenn jula, med varmere temperaturer, bading og avslapping. Også her pyntes det til jul: Kjøpesenteret i Puerto Rico har mange restauranter og barer med norskklingende navn. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GRAN CANARIA ER JULE-FAVORITT NR 1: Her tilbringer mange nordmenn jula, med varmere temperaturer, bading og avslapping. Også her pyntes det til jul: Kjøpesenteret i Puerto Rico har mange restauranter og barer med norskklingende navn. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det nærmer seg tidenes juleferie: 2018 er nemlig året da du får full pott med tanke på ekstra fridager.

Vi har ti bevegelige høytids- og helligdager i Norge som kan falle på hverdager i løpet av et år og som kan utløse ekstra fri, alternativt 12 for deg som har ekstra fri også julaften og nyttårsaften.

Og i 2018 får du altså 10, eller 12, ekstra fridager.

Og jula er en av høytidene som gjør at dette er mulig - og det er da du kan dra på med skikkelig langfri - selv kun ved hjelp av noen få feriedager:

Ta ut to eller tre feriedager - og få elleve dagers sammenhengende fri. Eller ta ut fem eller seks feriedager i romjul og etter nyttår - og få 16 dagers sammenhengende ferie.

Seks av ti skal reise bort

Ifølge en undersøkelse av nordmenns reisevaner, utført av Opinion for hovedorganisasjonen Virke, skal seks av ti nordmenn som tar juleferie i år, reise bort hele eller deler av ferien.

Ifølge Virke-undersøkelsen skal planlegger 37 prosent av befolkningen å ta juleferie i år. Av disse har 15 prosent tenkt seg til utlandet, 32 prosent skal reise på besøk til venner eller familie i Norge, mens 13 prosent skal på hytteferie i Norge.

En fersk undersøkelse gjort av Respons Analyse for SpareBank 1 viser at nesten 1,3 millioner nordmenn skal besøke familien i jula - og at cirka 337.000 personer har tenkt seg på utenlandsreise.

Gran Canaria er favoritten

Og da er det noen reisemål er mer populære enn andre:

- Blant dem som ønsker å feire jul i sol og varme, er Kanariøyene og Gran Canaria nordmenns klare julefavoritt, men også Thailand får sin del av juleferiegjestene. I tillegg er Kapp Verde blitt mer ettertraktet, sier Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv.

Dette støttes også av charterselskapene og av reisebyrået Ticket:

- Flere og flere er interessert i å feire jul i utlandet når fridagene faller slik de gjør i år. Thailand har lenge vært en favoritt og selv om Bangkok har en nedgang i julereiser i år så øker spesielt Koh Samui mye. Men folk flest velger seg likevel Kanariøyene, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket feriereiser.

Nykommerne

Som Andresen nevner, er det flere som åpner øynene også for andre reisemål enn tradisjonelle Kanariøyene. I tillegg til nevnte Koh Samui nevner hun India som en av denne julas virkelige «reiseraketter»:

- India er et veldig spennende land med mange kontraster. Her blandes moderne livsstil og tradisjoner og for mange er det en drøm å oppleve blant annet Goa og Dehli, sier Ellen Wolff Andresen.

Ifølge Tickets bookingstatistikker, er det India, Los Angeles, Madrid, Orlando og Cape Town som har den største økningen i julebestillinger, sammenliknet med tidligere år.

Julas «reiseraketter» – hit øker bestillingene mest

 1. Delhi, + 480 prosent
 2. Los Angeles, + 467 prosent
 3. Madrid, + 467 prosent
 4. Orlando, + 450 prosent
 5. Cape Town, + 450 prosent
Bli med til de norske barene Sosialkontoret, Naboen og Hurtigruta i Playa del Inglés – Gran Canarias helt egen lysløype! Les mer her: http://www.dinside.no/reise/i-lysloypa-pa-playa-del-ingls-er-90-prosent-av-kundene-fra-norge/66770783 Vis mer

Pass på: Denne ene dagen blir det travelt!

Det er alltid forbundet en viss travelhet rundt reiser i jula; det er mange som skal forflytte seg både på veien, på skinner og i lufta.

Ifølge Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, er det fredag 21. desember som blir den ene, travle dagen i årets jul:

- 21. desember er den store utreisedagen i år og det som skiller den jula fra andre er at det er mange reisende som har fordelt seg på mange dager, gjennom hele jula. Det gir bare en toppreisedag, nemlig fredag 21. desember, forteller Andersen til Dinside.

De øvrige dagene i jula er det ifølge Andersen, vanlige trafikktall.

Han minner imidlertid om at det er mange som reiser med mye bagasje i jula og at rådet fra Avinor derfor er at man beregner litt bedre tid enn vanlig - og lar juleferien begynne på flyplassen.

I tillegg kan det lønne seg å reise med nisselua på:

- Alle som reiser med nisselue vil fra 20. desember og fram til julaften ha egne nissesluser i sikkerhetskontrollen, forteller Andersen til Dinside.

Her er de mest populære reisemålene i vinter:

(Kilde: Tickets bookingstatistikk. Tallene i parentes er fjorårets plassering. Tallene viser reiser både med ordinære rutefly og charter.)

 1. Gran Canaria (1)
 2. Bangkok (2)
 3. Tenerife (3)
 4. Phuket (6)
 5. London (5)
 6. Paris (8)
 7. Manchester (7)
 8. Alicante (9)
 9. Miami (20)
 10. Ho Chi Minh City (18)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer