Hit reiser vi ikke

Tyrkia var tenkt å bli charterselskapenes store vekstland i sommer. Det blir de neppe nå som krigen er igang i landets nabolag.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De store turoperatørene melder om full stopp i Tyrkia-bestillinger, og varsler at det kan komme endringer i program og tilbud om utviklingen fortsetter. Flere land advarer også mot reiser i hele eller deler av Tyrkia.

Skroll ned for resten av saken.

Spania er greit, på tross av støtten til krigen i Irak. Illustrasjonsbilde fra Gran Canaria. Foto: Roger Grimstad Foto: Roger Grimstad
Spania er greit, på tross av støtten til krigen i Irak. Illustrasjonsbilde fra Gran Canaria. Foto: Roger Grimstad Foto: Roger Grimstad Vis mer


Derfor kommer det neppe som noen stor overraskelse at Tyrkia er det landet DinSides lesere nå helst vil unngå å reise til. I underkant av 50 prosent av stemmene går i skrivende stund til å velge bort Tyrkia av de sju landene vi har valgt ut på denne listen. Et stykke bak følger USA, og deretter Egypt.

På tross av spanjolene og britenes engasjement i krigen, virker dette ikke like avskrekkende på norske reisende, som USAs innsats. Verken Storbritannia eller Spania får markant antall stemmer fra reisende som velger bort disse landene som feriemål.

FAKSIMILE: DinSides lesere vil ikke til Tyrkia. Stemmer per 25. mars.
FAKSIMILE: DinSides lesere vil ikke til Tyrkia. Stemmer per 25. mars.
Vis mer


Vil helst utenlands

Tickets undersøkelse viser også at vi ikke har planer om å bli hjemme, på tross av krigen. Flest sier de kan tenke seg til sydendestinasjoner som Hellas og Spania. Deretter følger storbyer i Europa og Thailand. USA og London velges til en viss grad bort. Kun tre prosent vil helst feriere i Norge, og syv prosent i Skandinavia.

- I dette ligger det antakelig en forventning om en relativt snarlig avklaring på Irak-konflikten, slik at man kan reise som man normalt gjør til sommeren, mener administrerende direktør i Ticket, Jørn Kristiansen.

Hvor vil du?

Noen holder seg hjemme, andre vil til utlandet uansett. Sett i lys av verdensbegivenhetene - hvor vil du? Legg inn dine stemmer i boksene nedenfor.

Krig

Hvilket av disse landene frykter du mest å reise til på grunn av krigen? (Avsluttet)
Tyrkia(45%) 667
USA(25%) 368
Egypt(16%) 242
Storbritannia(4%) 65
Spania(4%) 55
Hellas(2%) 36
Kypros(2%) 35
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Sommerferie

Hvor vil du helst reise til i ferien, slik situasjonen er i dag? (Avsluttet)
USA(16%) 27
Thailand(16%) 26
Hellas(13%) 22
Spania(10%) 16
Australia(8%) 14
Frankrike(7%) 12
Norge(7%) 11
Italia(6%) 10
Storby i Europa(5%) 8
Danmark(4%) 7
Storbritannia(4%) 6
Sverige(4%) 6
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer