Påsken 2021

Hit reiser vi utenlands i påska

40 000 planlegger utenlandstur, ifølge undersøkelser. Spania topper listene.

PÅSKEN 2021? 40 000 nordmenn planlegger utenlandsferie påsken 2021, ifølge en undersøkelse. Alicante og Malaga er blant de få destinasjonene som SAS og Norwegian flyr til - i tillegg til London og Skandinavia. Ifølge Norwegian er Malaga og Alicante blant de mest populære av utenlandsdestinasjonene. Bilde fra Malaga. Foto: Shutterstock/NTB
PÅSKEN 2021? 40 000 nordmenn planlegger utenlandsferie påsken 2021, ifølge en undersøkelse. Alicante og Malaga er blant de få destinasjonene som SAS og Norwegian flyr til - i tillegg til London og Skandinavia. Ifølge Norwegian er Malaga og Alicante blant de mest populære av utenlandsdestinasjonene. Bilde fra Malaga. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Regjeringen understreker i nye nasjonale tiltak at reiser utenlands frarådes, med mindre de er strengt nødvendige.

Det offisielle reiserådet fra Utenriksdepartementet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, gjelder foreløpig til 15. april.

I de nye nasjonale tiltakene som kom nå før påske, skjerpes det også inn på karanteneplikten ved retur fra utlandet:

  • Personer som returnerer til Norge etter unødvendige utenlandsreiser må tilbringe hele karantenetida på karantenehotell. Dette trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 29. mars.

Det betyr at du ved retur til Norge etter en unødvendig utenlandsreise - som eksempelvis en fritidsreise i påsken - må tilbringe 10 dager på karantenehotell.

Egenandel på karantenehotell

Privatpersoner som oppholder seg i karantenehotell i karantenetiden skal betale en egenandel på 500 kroner per døgn. Barn under 10 år som bor på rom med foresatte, skal ikke betale egenandel. For barn i alderen 10 til 18 år er egenandelen 250 kroner per døgn.

Det er hotellene som tar betalt for egenandelene fra hver enkelt person som er omfattet av karantenehotellordningen. Tidspunkt for oppgjør av egenandelen kan variere fra betaling ved ankomst, reservasjon av beløp ved ankomst eller betaling ved utsjekk. (Kilde: Regjeringen.no)

- 40 000 planlegger utenlandstur

Ifølge en undersøkelse gjort av Ipsos sin for Gjensidige, planlegger rundt 40 000 en utenlandstur i påsken.

72 prosent svarer at de holder seg hjemme i påsken, mens 26 prosent skal på hytta. 3 prosent av ungdommen, og like mange i gruppen med høyest inntekt, planlegger å dra utenlands.

– Ut fra myndighetenes anbefalinger er det litt rart at en god del velger å dra til utlandet, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige, og legger til at tallene viser at dette gjelder rundt 40 000 nordmenn.

Ifølge en liknende undersøkelse som Virke Reiseliv har utført, sier sju av ti at de vil holde seg hjemme.

  • 31 prosent planlegger å ta påskeferie i 2021.
  • Innlandet, Viken og Trøndelag er de mest populære destinasjonene. Henholdsvis 25 prosent, 24 prosent og 16 prosent svarer at det er der de vil tilbringe påsken.
  • 65 prosent planlegger å ta turen på hytta i påsken.
  • 26 prosent planlegger å være hjemme i påsken.
  • 9 prosent planlegger å tilbringe påskeferien på hotell, hyttegrend eller på privat utleie i Norge. Hadde det ikke vært for restriksjoner, ville tallet vært 24 prosent.
  • 7 prosent svarer at de planlegger å tilbringe ferien i utlandet.
REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Flyr til Skandinavia og Spania

Hvor er det så nordmenn reiser, som vil på utenlandsferie i påsken?

John Eckhoff, pressesjef i SAS, forteller at de kun flyr til noen få utenlandsdestinasjoner - deriblant Las Palmas, Alicante og Malaga i Spania.

Bli med til de norske barene Sosialkontoret, Naboen og Hurtigruta i Playa del Inglés – Gran Canarias helt egen lysløype! Les mer her: http://www.dinside.no/reise/i-lysloypa-pa-playa-del-ingls-er-90-prosent-av-kundene-fra-norge/66770783 Vis mer

- Våre bookingtall er ekstremt mye lavere enn en vanlig påske, og det er også antall flyginger. Vi opererer nå med et minimumstilbud til alle våre destinasjoner innenlands og til utlandet, der vi opprettholder våre flyginger til København, Arlanda og London Heathrow. I tillegg har vi noen flyginger til Las Palmas, Alicante og Malaga - samt Aberdeen fra Stavanger, sier Eckhoff til Dinside.

Han forteller videre at de ser to tydelige mønstre i booking:

At de reisende booker nærmere avreise enn tidligere, siden reiseråd og reiserestriksjoner endrer seg stadig og med korte frister - og at det er en økning i bookinger for reiser etter sommeren:

- Det oppdemmede behovet for reising materialiserer seg ved relativt kraftig økning i booking mot seinsommer og høsten – riktig nok fra et lavt nivå, sier Eckhoff.

- Alicante og Malaga populære

- I påsken flyr Norwegian til følgende utenlandske destinasjoner fra Oslo: Malaga, Alicante, Stockholm og København, forteller Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikasjonssjef i Norwegian, til Dinside.

- Det er mange som vil reise i påsken og bookingene ser bra ut – selv om det så klart er på et annet nivå enn tidligere år, før pandemien, sier Jacobsson videre.

Hun forteller at de mest populære rutene er innenlands i Norge, til Nord-Norge og de største norske byene:

- De mest populære rutene er til Nord-Norge, i tillegg til mellom de store byene i sør, som Oslo til Bergen og Oslo til Trondheim.

Men også de spanske destinasjonene er populære, ifølge kommunikasjonssjefen:

- Alicante og Malaga er også populære, hevder Jacobsson - men når det kommer til de fem mest populære Norwegian-rutene er det norske destinasjoner som gjelder:

- De fem mest populære rutene i påsken er: Oslo-Tromsø, Oslo-Evenes, Oslo-Bodø, Oslo-Bergen og Oslo-Trondheim, forteller kommunikasjonssjefen.

Charterselskapene flyr ikke

Pakkereiseselskapene Apollo, TUI og Ving sier til Dinside at de forholder seg til UDs reiseråd og dermed ikke flyr nå, mens det er utstedt et offisielt reiseråd:

- Som pakkereisearrangør forholder vi oss alltid til UDs reiseråd. Vi flyr altså ikke så lenge utenlandsreiser frarådes, eller et land er «rødt». Vi har derfor dessverre ingen reiser i påsken i år, og har valgt å utsette sesongen på våre destinasjoner til seinere utpå våren, sier Beatriz Rivera i Apollo til Dinside.

Heller ikke TUI eller Ving arrangerer reiser i påsken:

- Nei, vi har ingen reiser i påsken. Vår oppstart er midt i juni per nå, sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI.

- Vi i Ving har ikke fløyet på ett helt år nå og har heller ingen reiser til utlandet denne påsken. Vi fokuserer nå på å komme i gang med å fly nordmenn til sol og varme rundt Middelhavet i løpet av juni, sier Marie-Anne Zachrisson, direktør i Ving Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer