Påsken 2021

Hit reiser vi utenlands i påska

40 000 planlegger utenlandstur, ifølge undersøkelser. Spania topper listene.

PÅSKEN 2021? 40 000 nordmenn planlegger utenlandsferie påsken 2021, ifølge en undersøkelse. Alicante og Malaga er blant de få destinasjonene som SAS og Norwegian flyr til - i tillegg til London og Skandinavia. Ifølge Norwegian er Malaga og Alicante blant de mest populære av utenlandsdestinasjonene. Bilde fra Malaga. Foto: Shutterstock/NTB
PÅSKEN 2021? 40 000 nordmenn planlegger utenlandsferie påsken 2021, ifølge en undersøkelse. Alicante og Malaga er blant de få destinasjonene som SAS og Norwegian flyr til - i tillegg til London og Skandinavia. Ifølge Norwegian er Malaga og Alicante blant de mest populære av utenlandsdestinasjonene. Bilde fra Malaga. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Regjeringen understreker i nye nasjonale tiltak at reiser utenlands frarådes, med mindre de er strengt nødvendige.

Det offisielle reiserådet fra Utenriksdepartementet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, gjelder foreløpig til 15. april.

I de nye nasjonale tiltakene som kom nå før påske, skjerpes det også inn på karanteneplikten ved retur fra utlandet:

  • Personer som returnerer til Norge etter unødvendige utenlandsreiser må tilbringe hele karantenetida på karantenehotell. Dette trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 29. mars.

Det betyr at du ved retur til Norge etter en unødvendig utenlandsreise - som eksempelvis en fritidsreise i påsken - må tilbringe 10 dager på karantenehotell.

- 40 000 planlegger utenlandstur

Ifølge en undersøkelse gjort av Ipsos sin for Gjensidige, planlegger rundt 40 000 en utenlandstur i påsken.

72 prosent svarer at de holder seg hjemme i påsken, mens 26 prosent skal på hytta. 3 prosent av ungdommen, og like mange i gruppen med høyest inntekt, planlegger å dra utenlands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer