Norwegian

Hit skal de fly

Dette er de nye flyrutene for neste sommer

ØKER IGJEN: Etter tøffe år har Norwegian fått en økonomi som tillater ny vekst. Nå er neste års sommerruter klare. Foto: Odd Roar Lange
ØKER IGJEN: Etter tøffe år har Norwegian fått en økonomi som tillater ny vekst. Nå er neste års sommerruter klare. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian lanserer nå 13 nye ruter fra Norge for neste sommer. Samtidig økes antall avganger til flere populære destinasjoner.

Flyselskapet Norwegian feirer 20 år i år, og øker nå takten i reisetilbudet sitt etter en omfattende rekonstruering av selskapet. Norwegian kuttet ut langdistanseruter og satser i stedet på å spisse satsingen på det europeiske markedet.

SOMMERFERIE: Dette er triksene du må kunne før din flyreise for å unngå flykaos. Vis mer

Tøffe tider

Selskapet måtte søke beskyttelse for ikke å bli slått konkurs etter å ha slitt en rentebærende gjelden på vel 80 milliarder kroner.

I tillegg hadde Norwegian og forpliktelser til flykjøp hos Boeing og Airbus på til sammen 85 milliarder kroner.

Staten gikk i refinansieringsprosessen inn med 4,5 milliarder kroner i lån til Norwegian, og dermed var selskapet reddet.

Nye ruter

Nå gir altså selskapet gass og åpner 13 nye ruter fra Norge vil Norwegian samlet tilby kundene 300 ruter til 114 destinasjoner på tvers av hele rutenettverket neste sommersesong. Norwegian øker også antall avganger til de mest populære destinasjonene.

- Vi er glade for å lansere 13 spennende rutenyheter. Med flere ruter og hyppigere avganger er vi nå godt forberedt på en økning i etterspørselen etter Norwegian-billetter for den kommende sommersesongen. Vi ser fram til å ønske kundene velkommen om bord på vei til spennende reisemål, sier Magnus Maursund, konserndirektør for nettverk, prising og planlegging i Norwegian.

Vinterrute blir sommerrute

Av de 13 nye rutene Norwegian lanserer er det bare ruten til Tenerife som selskapet tidligere har fløyet, og som fra før er en av vinterrutene.

De nye destinasjonene går fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Sofia i Bulgaria, Bucuresti i Romania, Alanya/Gazipasa i Tyrkia, Porto i Portugal, Thessaloniki i Hellas, Bari, Milano/Bergamo og Bologna i Italia og Skopje i Nord-Makedonia.

Fra Bergen blir det også en splitter ny direkterute til Milano/Bergamo i Italia. 6. oktober kunngjorde selskapet to nye direkteruter fra Haugesund som går til Málaga og Alicante.

Norwegian øker samtidig kraftig i antall avganger til de mest populære destinasjonene i Europa.

Legoland

Fra Oslo til Alicante og Málaga tilbyr selskapet i fortsettelsen opptil tre daglige avganger i den mest hektiske sommerperioden.

Til Billund, som er populært for besøk til Legoland og de nærliggende barnevennlige feriestedene i Danmark, blir det også flere avganger.

I tillegg blir det flere avganger til fotballbyene Madrid, Barcelona og Manchester.

Fra Bergen øker selskapet kapasiteten til Paris og Málaga, fra Stavanger til Alicante og Barcelona samt fra Trondheim til Málaga.

Millionøkningen

Det er ikke bare fra Norge at flyselskapet åpner nye ruter i 2023. Dette skjer også fra blant annet Danmark.

Norwegian lanserte denne uka ti nye ruter fra Danmark.

Totalt øker Norwegian dermed med over 1,5 millioner seter for sommersesongen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer