Norwegian

Hit skal de fly

Dette er de nye flyrutene for neste sommer

ØKER IGJEN: Etter tøffe år har Norwegian fått en økonomi som tillater ny vekst. Nå er neste års sommerruter klare. Foto: Odd Roar Lange
ØKER IGJEN: Etter tøffe år har Norwegian fått en økonomi som tillater ny vekst. Nå er neste års sommerruter klare. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian lanserer nå 13 nye ruter fra Norge for neste sommer. Samtidig økes antall avganger til flere populære destinasjoner.

Flyselskapet Norwegian feirer 20 år i år, og øker nå takten i reisetilbudet sitt etter en omfattende rekonstruering av selskapet. Norwegian kuttet ut langdistanseruter og satser i stedet på å spisse satsingen på det europeiske markedet.

Tøffe tider

Selskapet måtte søke beskyttelse for ikke å bli slått konkurs etter å ha slitt en rentebærende gjelden på vel 80 milliarder kroner.

I tillegg hadde Norwegian og forpliktelser til flykjøp hos Boeing og Airbus på til sammen 85 milliarder kroner.

Staten gikk i refinansieringsprosessen inn med 4,5 milliarder kroner i lån til Norwegian, og dermed var selskapet reddet.

Nye ruter

Nå gir altså selskapet gass og åpner 13 nye ruter fra Norge vil Norwegian samlet tilby kundene 300 ruter til 114 destinasjoner på tvers av hele rutenettverket neste sommersesong. Norwegian øker også antall avganger til de mest populære destinasjonene.

- Vi er glade for å lansere 13 spennende rutenyheter. Med flere ruter og hyppigere avganger er vi nå godt forberedt på en økning i etterspørselen etter Norwegian-billetter for den kommende sommersesongen. Vi ser fram til å ønske kundene velkommen om bord på vei til spennende reisemål, sier Magnus Maursund, konserndirektør for nettverk, prising og planlegging i Norwegian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.