Hit skal du reise nå

Lei av Spania og Hellas? Da er kanskje et av disse landene noe for deg.

Bhutan er et spennende og annerledes reisemål, og har bare vært åpent for turister siden 1974. Foto: wikipedia.no Foto: wikipedia.no
Bhutan er et spennende og annerledes reisemål, og har bare vært åpent for turister siden 1974. Foto: wikipedia.no Foto: wikipedia.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lonely Planet har laget en liste over de hotteste landene å reise til i 2008. I disse syv landene har du muligheten til å oppleve noe helt nytt, samtidig som du slipper å brøyte deg vei gjennom en horde av skandinaviske charterturister.

ARMENIA: Sentrumstorget i hovedstaden Yerevan lyser opp i natten.
ARMENIA: Sentrumstorget i hovedstaden Yerevan lyser opp i natten. Vis mer

Armenia

En av sivilisasjonens vugger gjør comeback i 2008. Dette lille, fjellrike landet er et paradis på mer enn ett område, og kan tilby ikke mindre enn enestående natur og kultur. Kulturinteresserte kan besøke middelalderklostre, klatreentusiaster kan glede seg over 4.000 meter høye fjelltopper og naturelskere kan prøve å få et glimt av den supersjeldne kaukasusleoparden.

Nylig ble også det 5.000 år gamle monumentet Carahunge, som er Armenias svar på Stonehenge, åpnet for turister.

Blir du sliten av alle inntrykkene, kan du ta deg en pust i bakken med litt av den lokale, kraftige brandyen og nyte det bedagelige, armenske tempoet.

Armenia er et reisemål som passer fint for deg som ikke har den tjukkeste lommeboka i gata: Her lever du billig. Men du klarer også fint å bruke opp en del penger om du skulle ha lyst til det. Selv om landet ikke har vært av de mest økonomisk velstilte de siste årene, dukker nå flere og flere luksuriøse alternativer opp.

Turistinformasjon

BHUTAN: Nydelig utsikt over Haadalen. Foto: wikipedia.no Foto: wikipedia.no
BHUTAN: Nydelig utsikt over Haadalen. Foto: wikipedia.no Foto: wikipedia.no Vis mer

Bhutan

Det siste himalayiske kongeriket har snudd ryggen til resten av verden for lenge siden, og foretrekker buddhistisk barmhjertighet framfor vestlig kapitalisme. Siden dørene inn til landet ble nølende åpnet i 1974 har besøkende blitt fascinert av den bhutanske kulturen, naturen og arkitekturen – og for ikke å glemme den gjestfrie og sjarmerende lokalbefolkningen.

Med sine storslagne klostre, tårnende dzonger, intakte tibetanske kultur og uberørte himalayiske omgivelser kan Bhutan gi deg muligheten til å få et glimt av en helt annen måte å leve på.

Bhutans offisielle turistinformasjon

ERITREA: Tidlig morgen i en landsby i Gash Barka. Foto: wikipedia.com Foto: wikipedia.no
ERITREA: Tidlig morgen i en landsby i Gash Barka. Foto: wikipedia.com Foto: wikipedia.no Vis mer

Eritrea

Eritrea ble selvstendig i 1993, og er dermed en av verdens yngste nasjoner. Selv om landet har et av de mest hardkokte styresettene i Øst-Afrika og har opplevd mye krig, er lokalbefolkningen av et helt annet kaliber. Den eritreiske kulturen er sterk, men turister blir tatt imot med åpne armer. Man slipper likevel mas, da eritreerne er ytterst høflige og fredelige.

I hovedstaden Asmara kan du spasere langs nydelig art deco-arkitektur. De brede gatene og de nydelige bygningene som er malt i dempede fersken-, blå- og kremfarger ble tegnet av Mussolinis arkitekter som et modernistisk eksperiment i 1930-årene. Og det er ikke bare arkitekturen som sitter igjen fra eritreernes tidligere kolonimakt – de har også lagt sin elsk på det italienske barlivet, noe som manifesterer seg i eksistensen av en rekke klassiske italienske barer.

I Eritrea kan du også ta deg et dypp i Rødehavet og oppleve de nesten surrealistisk vakre landskapene og uberørte korallrevene. På toppen av alt er Eritrea er et billig land å feriere i.

Reiseguide og hotellinformasjon

MALAYSIA: De berømte Petronas Towers i Kuala Lumpur. Her ble blant annet noen actionfylte scener i filmen Entrapment tatt opp. Foto: Kamarul Kamaruzaman Foto: Kamarul Kamaruzaman
MALAYSIA: De berømte Petronas Towers i Kuala Lumpur. Her ble blant annet noen actionfylte scener i filmen Entrapment tatt opp. Foto: Kamarul Kamaruzaman Foto: Kamarul Kamaruzaman Vis mer

Malaysia

Malaysia er et av de hyggeligste landene du kan besøke i Sørøst-Asia. Landet er velstående, så her slipper du å bli mast på av innpåslitne selgere. Den malaysiske kulturen er en pulserende fusjon av blant annet malaysisk, kinesisk og indisk kultur, men malaysierne er også svake for vestlig industrialisering, noe som kommer godt fram i de store byene.

Her er det rom for mang en eksotisk opplevelse: Du kan for eksempel plukke egg på skilpaddereservatet Ma’ Daerah, bade i elva sammen med elefanter, beundre de synkroniserte lysglimtene fra ildfluene ved Selangor-elva eller speide etter det flyktige sumatraneshornet. Eller du kan dra til Kuala Lumpur, der du kan spise froskegrøt på markedet eller gå en tur på himmelbroa over Petronas Towers.

Malaysia kan skryte av noen av de flotteste strendene, fjellene og nasjonalparkene i Asia, og har et deilig klima. Du kommer mest sannsynlig til å oppleve strålende sol og varme så å si uansett når på året du bestemmer deg for å dra.

Malaysias offisielle turistinformasjon

Les også: Rå luksus i Malaysia
Les også: Multikulturelle Malaysia

MONTENEGRO: Utiskt over Sveti Stefan, en senmiddelaldersk, liten by i Budva. Foto: András Szeder Foto: ANDRAS SZEDER
MONTENEGRO: Utiskt over Sveti Stefan, en senmiddelaldersk, liten by i Budva. Foto: András Szeder Foto: ANDRAS SZEDER Vis mer

Montenegro

Landet har blitt kalt ”det nye Krotia” (som i sin tid ble kalt ”det nye Italia”), men er også noe helt for seg selv. Montenegro er et lite land, men er likevel fullt av kultur. De muromringede byene, lappeteppet av de katolske og ortodokse kirkene og den kulturelle smeltedigelen av montenegrisk, serbisk, bosnisk, albansk og kroatisk har overlevd historiens stadige omskiftninger, og er nå på vei inn i framtiden med en lynende fart.

Den lille kystlinjen mot Middelhavet snirkler seg langs Balkanfjellene, og funklingen i det dypblåe Adriaterhavet virker like forlokkende på strandløver som de høye toppene på de snøkledde fjellene virker fristende på adrenalinsugne vintersportsentusiaster.

Turistinformasjon

Les også: Fakta om Montenegro

MOSAMBIK: Solnedgang over havna i Maputo.
MOSAMBIK: Solnedgang over havna i Maputo. Vis mer

Mosambik

Etter krig og tørke er mosambikerne i ferd med å legge fortiden bak seg, og landet blir nå bygget opp igjen med en imponerende hastighet. Her er det mye vakkert å se på, som for eksempel praktfulle strender og øyer, sjarmerende koloniarkitektur og fargerik kultur.

Dette er et av de få stedene i verden som fortsatt er et nokså ukonvensjonelt reisemål, og som fremdeles virker litt ”uoppdaget”. Turismen ekspanderer imidlertid raskt, og Mosambik får stadig mer oppmerksomhet. Den sjarmerende kombinasjonen av en strandlinje på 2.500 kilometer, kupert villmark og pulserende afro-latino-vibber kommer nok ikke til å forbli en hemmelighet særlig mye lengre, så dra hit snart – før de store turistmassene kommer veltende inn.

Reiseguide og hotellinformasjon

PAPUA NY-GUINEA: Fossen er barnas favorittlekeplass. Foto: Charles Somorin Foto: Charles Somorin
PAPUA NY-GUINEA: Fossen er barnas favorittlekeplass. Foto: Charles Somorin Foto: Charles Somorin Vis mer

Papua Ny-Guinea

Dette er ikke stedet du drar for en lettvint og billig ferie. Papua Ny-Guinea er et primitivt, utemmet og mangfoldig land som spenner fra sump til taggete kalkstein, fra gjørme til moseskog, fra kvelende hete til høylandskulde, fra fjærpyntede, perledekkede landsbybeboere til ordinære fjellboere og fra bittesmå trekenguruer til enorme paradisfuglevinger (verdens største sommerfugler).

Også klimaet er et av de mest varierte i hele verden, men er vanligvis typisk tropisk: varmt, vått og fuktig. Naturen kan med andre ord være røff i kantene, men ufordervetheten veier opp for råskapen. Det at landet er dyrt og tungvint betyr dessuten at alle opplevelser er autentiske – her er ingenting funnet på for å trekke turister. På Papua Ny-Guinea lever folk stort sett som de har gjort i tusenvis av år. Befolkningen er liten og spredt, og ofte isolert i daler eller på små øyer.

Dette er stedet for deg som vil surfe i fred, oppleve aktive vulkaner og iaktta et heftig dyre- og planteliv – her kan du blant annet se djevelskater, paradisfugler, dugonger (små sjøkuer) og utallige sommerfuglarter.

Papua Ny-Guineas turistinformasjon


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer