Sommerferie

Hit vil vi reise i sommer

Klassikere som Hellas, Spania og Tyrkia er mest populære for charterturistene i sommer.

KRETA ER SOMMERFAVORITT: Kreta topper foreløpig reisestatistikken fra charterselskapene: Det er hit de har solgt flest sommerreiser hittil. Bildet er fra Arina sand, Heraklion, Kreta. Foto: NTB scanpix
KRETA ER SOMMERFAVORITT: Kreta topper foreløpig reisestatistikken fra charterselskapene: Det er hit de har solgt flest sommerreiser hittil. Bildet er fra Arina sand, Heraklion, Kreta. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet har forlenget det offisielle reiserådet til 1. mars - som betyr at de fremdeles fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Det er fortsatt unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning, som per i dag kun er noen få områder i Finland.

Reiserådet kan imidlertid forlenges ytterligere. Og selv om reiselysten ifølge Virke Reiseliv er stigende, advarer forsikringsselskapene mot å bestille ferie nå: - Det kan være risikabelt å bestille ferien nå, sier de.

Tidligere denne uka varslet spanske myndigheter at de trolig ikke vil ta imot utenlandske turister før slutten av sommeren.

- Charterferien anbefales

Rådet fra forsikringsselskapene er å ha is i magen når det kommer til feriebestillinger - men dersom du ikke greier å vente så er rådet å gå for en pakkereise.

Dette er fordi du med en pakkereise er beskyttet av Pakereiseloven - og forsikringsselskapene sier de har gode erfaringer med at de store pakkereiseselskapene har utbetalt refusjonene slik de skal.

- Hvis man absolutt må bestille noe, er det en chartertur som er å anbefale. Men da skal du være bombesikker på at du fortsatt har lyst til å reise hvis det blir grønt lys, og dermed klarsignal fra norske myndigheter, sier Andreas Handeland i Europeiske reiseforsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer