Hiv og hoi i Bergen

I helgen går Tall Ships' Races av stabelen i vestlandsbyen.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette blir en 4 1/2 dager lang skutefest for alle, fra barn til bestemødre, sier Ola Henning Målsnes, som jobber i Bergen kommune og er pressekontakt for regattaen.

Hele 75 flotte seilskuter skal smykke Bryggen i Bergen i helgen. 24 av dem tilhører den største klassen, og er mer enn 40 meter lange. Blant disse er selvsagt de tre norske stolthetene Statsraad Lehmkuhl, Sørlandet og Christian Radich.

Se store bilder lenger ned i saken

- Storbritannia er representert med 21 skuter, Polen har ti påmeldte skip, og Norge syv. Skuta som har reist lengst, er Capitan Miranda fra Uruguay. Og så har vi faktisk en skute fra Tsjekkia, som jo ikke engang har hav.

Gratis skuteomvisning og konserter

Han lover moro for alle i Bergen i helgen. Bryggen stenges for trafikk, og det blir satt opp markedsboder og uteserveringer. 80 kulturinnslag fra tre forskjellige scener skal underholde de rundt 500.000 tilskuere som ventes i løpet av dagene. Og det beste? Både skuteomvisningene og alle konsertene er helt gratis!

Sjømenn i uniform

I tillegg til omvisninger på de største skutene på søndag, og dette er dessuten den store mannskapsdagen, der de rundt 3.000 som utgjør skutemannskapene, skal konkurrere i både shantysang og tautrekking. I tillegg skal de løpe opp den notoriske Stolsekleiven. Det blir også kåring av stiligste mannskap i paraden. Her blir det nok mye flott å se på for damer med sans for menn i uniform! (Det må selvsagt nevnes at det naturligvis er kvinnelige blant skutemannskapene, også.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer