Hiv og hoi i Bergen

I helgen går Tall Ships' Races av stabelen i vestlandsbyen.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette blir en 4 1/2 dager lang skutefest for alle, fra barn til bestemødre, sier Ola Henning Målsnes, som jobber i Bergen kommune og er pressekontakt for regattaen.

Hele 75 flotte seilskuter skal smykke Bryggen i Bergen i helgen. 24 av dem tilhører den største klassen, og er mer enn 40 meter lange. Blant disse er selvsagt de tre norske stolthetene Statsraad Lehmkuhl, Sørlandet og Christian Radich.

Se store bilder lenger ned i saken

- Storbritannia er representert med 21 skuter, Polen har ti påmeldte skip, og Norge syv. Skuta som har reist lengst, er Capitan Miranda fra Uruguay. Og så har vi faktisk en skute fra Tsjekkia, som jo ikke engang har hav.

Gratis skuteomvisning og konserter

Han lover moro for alle i Bergen i helgen. Bryggen stenges for trafikk, og det blir satt opp markedsboder og uteserveringer. 80 kulturinnslag fra tre forskjellige scener skal underholde de rundt 500.000 tilskuere som ventes i løpet av dagene. Og det beste? Både skuteomvisningene og alle konsertene er helt gratis!

Sjømenn i uniform

I tillegg til omvisninger på de største skutene på søndag, og dette er dessuten den store mannskapsdagen, der de rundt 3.000 som utgjør skutemannskapene, skal konkurrere i både shantysang og tautrekking. I tillegg skal de løpe opp den notoriske Stolsekleiven. Det blir også kåring av stiligste mannskap i paraden. Her blir det nok mye flott å se på for damer med sans for menn i uniform! (Det må selvsagt nevnes at det naturligvis er kvinnelige blant skutemannskapene, også.)

Statsraad Lehmkuhl seiler inn til Bergen allerede i dag, mens resten av deltakerskutene ankommer Bryggen i Bergen fra fredag fra klokken 12, og så seiler de staselige skipene inn på rekke og rad frem til lørdag klokken 12. Da har de hatt en kosetur fra Måløy og nedover langs den flotte vestlandskysten.

Den offisielle åpningen av arrangementet er lørdag klokken 19 på Bryggen.

Mer info: Tall Ships' Race 2008 Bergen

Fint vær i helgen

Værgudene ser ut til å være på skipenes side. I helgen er det nemlig meldt ganske fint vær i Bergen. Fredag skal det bli 21 grader og strålende sol, lørdag blir det betraktelig kaldere, med 13 grader og skiftende vær med noe regn. Det blir også en del vind, men det passer vel disse seilskutene bra. Søndag kommer sola tilbake for alvor, og det blir rundt 18 grader. Mandag er det meldt skyet og 19 grader, og tirsdag, regattaens siste dag, skal det bli 20 grader og regn, melder yr.no.

Får du ikke med deg Tall Ships' Races i Bergen denne gangen? Hold av sommeren 2010. Da arrangeres det nemlig i Kristiansand.

Statsraad Lehmkuhl er en av tre store norske seilskuter som er med i arrangementet. Foto: Per Eide
Statsraad Lehmkuhl er en av tre store norske seilskuter som er med i arrangementet. Foto: Per Eide Vis mer


75 skuter er påmeldt i Tall Ships' Races i år. Dette bildet viser forrige arrangement, i 2001. Foto: Per Eide
75 skuter er påmeldt i Tall Ships' Races i år. Dette bildet viser forrige arrangement, i 2001. Foto: Per Eide Vis mer


Det blir et herlig folkeliv langs Bryggen når 500.000 strømmer til for å se skutene i løpet av de 4 1/2 dagene arrangementet varer .  Foto: Per Eide
Det blir et herlig folkeliv langs Bryggen når 500.000 strømmer til for å se skutene i løpet av de 4 1/2 dagene arrangementet varer . Foto: Per Eide Vis mer


Fredag og lørdag fra 23.15 til 23.30 blir det fyrverkeri. Foto: Per Eide
Fredag og lørdag fra 23.15 til 23.30 blir det fyrverkeri. Foto: Per Eide Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer