Reisetips til juleferien:

Hjem til jul? Bestill nå

Spar tusenlapper på å bestille de billigste reisene før julerushet.

Spar penger: Kjøper du billettene til julereise nå så vil du spare mye penger. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Spar penger: Kjøper du billettene til julereise nå så vil du spare mye penger. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise bort i jula? Enten hjem til familie eller på besøk til andre? Da bør du lese videre. For her er det mange tusenlapper å spare.

Dersom du ikke allerede har planlagt og bestilt reisen så bør du kaste deg rundt. I alle fall hvis lavest mulig pris og gode valgmuligheter er viktig.

Kampanjer

Dersom du registrerer deg for nyhetsbrev hos transportselskapene vil du bli varslet når spesielle lavpriskampanjer og tilbud lanseres. Disse kommer gjerne i de første dagene og ukene etter en nettopp avsluttet ferie, som nå: høstferien som ligger bak oss.

Ellers er det alltid smart å være fleksibel dersom det er mulig. Flyavganger og togavganger tidlig om morgenen og sent om kvelden er ofte smarte prisvalg.

Priskrigen

Årets julaften faller på en fredag. Det betyr at julerushet kommer til å starte allerede helgen før julaften, spesielt for skoleelever og studenter som skal hjem til jul.

Men konkurransen i luftfarten har aldri vært hardere enn nå. Derfor er det også muligheter for å skaffe seg svært billige flybilletter - hvis du er rask.

Når stiger prisen?

Det er alltid vanskelig å spå datoen for når prisene vil stige vesentlig. Prissetting på flyreiser baserer seg på antall seter på den aktuelle strekningen, flyselskapets erfaring fra tidligere år og at dataprogram registrerer antall billetter og antall gjenværende seter - såkalt dynamisk prising.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer