Hjemsøkt av naturkatastrofer

Hvor i verden er det mest sannsynlig at du får erfare en naturkatastrofe? Et belgisk forskningsbyrå har funnet svaret!

Publisert

Har du planer om en tur til Filippinene, bør du tenke på en utvidelse av reiseforsikringen. Ikke bare er øygruppen plaget av kidnappinger og sammenstøt mellom regjeringen og muslimske opprørere, nå har også landet blitt kåret til verdens mest utsatte område for naturkatastrofer.

120 katastrofer på 15 år

Det er det Brussel-baserte Center for Research on the Epidemiology of Disasters (CRED) som har kartlagt hvilket land som er mest utsatt. Filippinene topper listen fulgt av Kina og Japan. I følge CRED sine undersøkelser er det over de siste 15 årene registrert ikke mindre enn 120 naturkatastrofer i og rundt Filippinene. Katastrofelisten strekker seg fra jordskjelv, oversvømmelser og branner til ras, tropiske stormer og hungersnød.

Filippinene opplevde sin hittil verste katastrofe i 1976 når et jordskjelv tok livet av over 6.000 mennesker. I nyere tid er det tropiske stormer som har stått for de største ulykkene: I 1991 omkom 4.884 mennesker som følge av tyfonen Uring, og over 600.000 mennesker ble rammet. CRED anslår at siden 1985 har over 20.000 menneskeliv gått tapt som følge av naturkatastrofer i Filippinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer